Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: έχουν ενταχθεί 9.766 δικαιούχοι

Με ένα νεαρό ζευγάρι με δύο παιδιά, που απέκτησαν το δικό τους σπίτι στο Γαλάτσι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα «Σπίτι μου», συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε διάστημα μόλις εννέα μηνών μετά την ψήφιση του αρχικού νόμου και έχουν ενταχθεί 9.766 δικαιούχοι, εκ των οποίων το 61% είναι ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες. Μετά τον διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης, το συνολικό ύψος των δανείων υπερβαίνει το 1,03 δισεκ. ευρώ, με τη ΔΥΠΑ να καλύπτει άτοκα το 75% του ποσού, συνολικά 773,9 εκατομμύρια ευρώ. Η επιτοκιακή επιβάρυνση για τρίτεκνα και πολύτεκνα νοικοκυριά επιδοτείται πλήρως, με 19,1 εκατ. ευρώ.

«Η απορρόφηση ήταν τόσο γρήγορη που μας εξέπληξε κι εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη μεγάλη απήχηση που είχε το πρόγραμμα σε νέες και νέους έως 39 ετών, ενώ τόνισε πως το «Σπίτι μου» αποτελεί μέρος μόνο της ευρύτερης στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

  • «Το “Σπίτι μου” είναι ένα κομμάτι μόνο. Θα προχωρήσουμε και στην οικοδόμηση νέων κατοικιών αξιοποιώντας ακίνητη περιουσία, θα προσφέρουμε δηλαδή εμείς τη γη ουσιαστικά. Θα πάμε σε developers, κατασκευαστές, να πούμε “φτιάξτε, κρατήστε ένα κομμάτι”, ένα είδος αντιπαροχής ουσιαστικά, όπου εμείς θα βάλουμε τη γη και θα κρατήσουμε για κοινωνική κατοικία, ουσιαστικά κατοικία με καλύτερους όρους, το υπόλοιπο κομμάτι».
  • «Και βέβαια έχουμε ένα μεγάλο ζήτημα με πολλά ακίνητα, πολλά διαμερίσματα τα οποία είναι κλειστά. Τα οποία, ξαφνικά όμως, επειδή έχουν ανέβει οι τιμές, αν δώσεις ένα κίνητρο επισκευής, αν δώσεις στον άλλον και μια βοήθεια για να κάνει μια βασική επισκευή, ξαφνικά αυτή η πρόταση γίνεται πιο ελκυστική. Πρέπει να αυξήσουμε την προσφορά διαμερισμάτων γιατί η ζήτηση είναι αυτή που είναι και θα βαίνει αυξανόμενη».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*