Πώς η Νιτσιάκος έγινε η πλέον καθετοποιημένη εταιρεία κρέατος στην Ελλάδα

nitsiakos

Με την εμπορική διάθεση μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος «γιορτάζει» τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής η Ηπειρώτικη βιομηχανία Νιτσιάκος. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη της εταιρείας μακροπρόθεσμος στόχος είναι η Νιτσιάκος να καταλάβει την πρώτη θέση στην παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος στην χώρα μας υποκαθιστώντας στο βαθμό που είναι δυνατόν τις εισαγωγές που πραγματοποιούνται σήμερα. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι η βοοτροφία έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα σχεδόν το 80% των αναγκών της ελληνικής αγοράς να καλύπτονται από εισαγωγές.

Η δραστηριότητα πάχυνσης μόσχων από την Νιτσιάκος ξεκίνησε στα τέλη του 2019 και η εκτροφή τους είναι βασισμένη στα σιτηρέσια του ομίλου. Για την επέκταση δραστηριότητας ο όμιλος επένδυσε σε νέες εγκαταστάσεις στον Δήμο Πωγωνίου συνολικής επιφάνειας 2.500 στρεμμάτων. Οι δύο ράτσες που έχουν επιλεγεί είναι η Limousin και η Charolais – Aubrac ενώ στο ίδιο κτήμα υπάρχουν εγκαταστάσεις πάχυνσης αμνοεριφίων. Παράλληλα υπάρχουν εκτάσεις όπου καλλιεργούνται τριφύλλι και σιτηρά, τα οποία προορίζονται για την διατροφή των ζώων και για τα εργοστάσια παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών στα Ιωάννινα

Τα νέα προϊόντα παρουσιάστηκαν αυτές τις ημέρες στην έκθεση Food Expo και θα αρχίσουν να διατίθενται στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες. Σε πρώτη φάση δεν θα είναι διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ – εκτός από κάποιες περιορισμένες συνεργασίες σε πάγκους κοπής κρεοπωλείων αλυσίδων – αλλά σε επιλεγμένα κρεοπωλεία που συνεργάζεται το δίκτυο διανομής της Νιτσιάκος καθώς και σε χώρους μαζικής εστίασης.

Με τις δύο νέες προσθήκες ο όμιλος Νιτσιάκος ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από 50 χρόνια, το 1972 από τον Θεόδωρο Νιτσιάκο, γίνεται η μοναδική μεγάλη εταιρεία του κλάδου που θα παράγει εκτός από κοτόπουλο, σχεδόν όλα τα είδη κρέατος: μοσχάρι, αρνί, γαλοπούλα και κουνέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτροφή των ζώων γίνεται με ζωοτροφές και μείγματα που παράγει η ίδια εταιρεία. Μάλιστα στελέχη της αναφέρουν ότι είναι «θωρακισμένη» απέναντι στα προβλήματα που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς διαθέτουν αποθέματα ζωοτροφών για αρκετούς μήνες.

Τέλος σε ότι αφορά στα οικονομικά μεγέθη το 2021 θεωρείται ιδιαίτερα θετική χρονιά καθώς ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 10% περίπου. Η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει έως σήμερα σε σημαντικές αυξήσεις τιμολογίων όμως είναι κάτι το οποίο, λόγω των ανατιμήσεων σε ενέργεια και πρώτες ύλες, θα το πράξει το επόμενο διάστημα.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*