Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στη Μπαχμούτ

Οι εχθροπραξίες στην πόλη εντάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Το Κίεβο διαψεύδει ρωσικές ανακοινώσεις πως το 85-90% της Μπαχμούτ βρίσκεται πλέον στα χέρια των δυνάμεων της Μόσχας.

Το Σάββατο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού διαβεβαίωνε πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν κόψει τις οδούς ανεφοδιασμού μονάδων που επιχειρούν στην πόλη.

Οι ανακοινώσεις των αντιμαχόμενων πλευρών είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Τέσσερις άμαχοι νεκροί στον ουκρανικό βομβαρδισμό χωριού στη Μπριάνσκ της Ρωσίας

Ο απολογισμός των θυμάτων του ουκρανικού βομβαρδισμού τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εναντίον χωριού στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ αυξήθηκε σε τέσσερις νεκρούς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν το χωριό Σουζέμκα, περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον Μπογκομάζ. «Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο κυβερνήτης μέσω Telegram.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς. Σωστικά συνεργεία ανέσυραν δυο πτώματα από τα συντρίμμια σπιτιού που καταστράφηκε, εξήγησε ο κ. Μπογκομάζ.

Κοινότητες και υποδομές σε ρωσικές περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, ιδίως στην Μπριάνσκ και στην Μπιέλγκοροντ, υφίστανται συχνά πλήγματα που αποδίδονται από τη Μόσχα στο Κίεβο. Το Σάββατο, το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε σε πέντε χωριά στην Μπιέλγκοροντ εξαιτίας πυρών του ουκρανικού πυροβολικού.

Η Ουκρανία σπανίως αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία ή τομείς της επικράτειάς της που κυρίευσαν ρωσικά στρατεύματα αφότου εισέβαλαν, πριν από 14 και πλέον μήνες.

Και οι δύο πλευρές διαψεύδουν πως βάζουν στο στόχαστρο αμάχους.

Πηγή: newsbomb.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*