“Πόλεμος” Μαξίμου – Δένδια: «Κινείται αποκλειστικά για την προσωπική του εικόνα»

DENDIAS-MITSOTAKIS

Σημάδια διάλυσης παρουσιάζει η συνοχή της κυβέρνησης, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την ελληνική εξωτερική πολιτική και διπλωματία. Ανοιχτός πλέον ο “πόλεμοςΜητσοτάκη – Δένδια.

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύσκεψη της Κυριακής στο Μαξίμου για την Ουκρανία, όπου και αποφασίστηκε η αποστολή -κατασχεμένων από το 2013- Καλάσνικοφ και άλλων πυρομαχικών στην Ουκρανία, προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση και δυστυχώς και στη χώρα.

Σύμφωνα με πήγες, το Μαξίμου κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών ότι χαράσσει μια εντελώς προσωπική τακτική, ενώ και ο Νίκος Δένδιας εμφανίζεται εδώ και καιρό ενοχλημένος από το συνεχές «καπέλωμα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικό της αχαρακτήριστης κατάστασης που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι και το δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (όπου αναδημοσιεύεται και στο in.gr του ίδιου Ομίλου), με τίτλο «Έργα και ημέρες του Νίκου Δένδια».

Το άρθρο που αντανακλά τις θέσεις και βασίζεται σε πηγές του Μέγαρου Μαξίμου, ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική στον Νίκο Δένδια και κάνει λόγο για «δυσθυμία για τη γενικότερη στάση του υπουργού Εξωτερικών».

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως «υπάρχουν φωνές κριτικής για ορισμένες επιλογές του Νίκου Δένδια», όπως για παράδειγμα η απόφασή του να μεταβεί στην Αφρική εν μέσω πολεμικής και γεωπολιτικής κρίσης στην Ουκρανία. 

Όπως επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Νίκος Δένδιας το τελευταίο διάστημα συμβουλεύεται στενά «καθηγητή που ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδοκαι έχει θητεύσει στο υπουργείο και το τελευταίο διάστημαξιφουλκεί κατά των κυβερνητικών επιλογώνστην εξωτερική πολιτική».

«Πλέον ο κ. Δένδιας κινείται αποκλειστικά με κριτήριο την προσωπική του εικόνα και αποφεύγει επιμελώς διάφορες “καυτές πατάτες” που θα την τσαλάκωναν», συμπληρώνει το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ, με την τελευταία φράση να προέρχεται προφανώς από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*