Ποια είναι η NOS INSURANCE, ο CEO της οποίας απειλούσε εργαζόμενους παρουσία Γεωργιάδη – Οι απευθείας αναθέσεις από Δήμους

H ασφαλιστική εταιρία NOS ΙNSURANCE μπήκε από το πουθενά στη ζωή μας από μία ανάρτηση στα social media στην οποία ο CEO της εταιρίας Αλέξης Λιάγκας φαίνεται να απειλεί ωμά τους εργαζόμενους να ψηφίσουν “σωστά” έχοντας μάλιστα στο πλάι του τον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη.

Λόγω της δημοσιοποίησης του video προκλήθηκε φυσικά σάλος και το αποτύπωμα στη δημόσια σφαίρα ήταν τόσο μεγάλο που ο ίδιος ο Υπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε “διορθωτική” ανάρτηση στην οποία μάς πληροφορούσε ότι ο κ. Λιάγκας έκανε πλάκα.

Ποια είναι όμως η NOS INSURANCE και γιατί την επισκέφθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης κατά την προεκλογική περίοδο;

Η ΝOS INSURANCE είναι μία νέα εταιρία στο χώρο των ασφαλίσεων η οποία ιδρύθηκε στις 15/07/2021 με το όνομα “Progress ασφαλιστικοί πράκτορες και συντονιστές ασφαλιστικών πρακτόρων Ανώνυμη Εταιρία” και μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ.

Σχετικά γρήγορα, στις 10 Δεκεμβρίου του 2021 η εταιρία τροποποίησε το καταστατικό της και άλλαξε το όνομά της σε “NOS ασφαλιστικοί πράκτορες και συντονιστές ασφαλιστικών πρακτόρων Ανώνυμη Εταιρία” ή πιο απλά NOS INSURANCE AGENTS (για τις συναλλαγές με την αλλοδαπή).

Σε ούτε δύο χρόνια δραστηριοποίησης η εταιρία, όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, έχει συνάψει συνολικά 29 συμβάσεις με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κυρίως με Δήμους της περιφέρειας) για την ασφάλεια αυτοκινήτων.

Πολλές από αυτές τις συμβάσεις, συνολικά 20, δεν είναι τίποτα άλλο από απευθείας αναθέσης. Για παράδειγμα πριν από ελάχιστες ημέρες, στις 10 Απριλίου, η εταιρία υπογράφει σύμβαση με τον Δήμου Πύργου συνολικής αξίας 25.500 ευρώ με την οποία αναλαμβάνει να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε οχήματα και μηχανήματα του εν λόγω Δήμου.

Στις 6 Απριλίου έρχεται μία ακόμη απευθείας ανάθεση, αυτή τη φορά από το Δήμο Φλώρινας, συνολικής αξίας 13.895 ευρώ η οποία αφορά την ασφάλιση 76 οχημάτων και μηχανημάτων του εν λόγω δήμου για τον επόμενο χρόνο.

Παράλληλα, η εταιρία επιχειρεί τη δραστηριοποίηση της και σε άλλους τομείς όπως τα ιδιωτικά ΚΕΠ. Στις 27 Ιανουαρίου γνωστοποίησε αυτή την κίνησή της η οποία θα έχει ως στόχο την εξυπητέρηση 50 ή 60 διαφορορετικών πράξεων σε πρώτη φάση.

Κοντολογίς, αν και θεωρητικά νέα στο χώρο, η εταιρία έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου χωρίς να αδιαφορεί, το αντίθετο, για συμβάσεις με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στο ερώτημα γιατί επέλεξε την εν λόγω εταιρία ο κ. Υπουργός για επίσκεψη (επιλογή τελικά που κατέληξε σε φιάσκο) αναμένεται η απάντηση του ίδιου του κ. Γεωργιάδη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*