Πλεύρης προς Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο: Ζήτω συγγνώμη

plevris

Με μία μεστή νοήματος, λιτή και πέραν από κάθε αμφισβήτηση δήλωσή του ο νέος υπουργός Υγείας απαντά το απόγευμα της Τετάρτης στην ανακοίνωση, την οποία είχε εκδώσει νωρίτερα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ), με την οποία καλούσε τον νέο υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για παλαιότερες δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, η σχετική δήλωση του Θάνου Πλεύρη έχει ως εξής:

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων ειναι απόλυτος και ειμαι αντίθετος σε καθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστασεις του ΚΙΣ στο πρόσωπο μου λογω της αγόρευσης μου ως δικηγορου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως, κατανοητές.

Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζήτω συγγνωμη εαν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός υγειας θα άρω και την παραμικρή επιφυλαξη σε οσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*