Πλεύρης: Χρήση διπλής χειρουργικής μάσκας. Γκάγκα: Δεν έχει νόημα η διπλή χειρουργική μάσκα

plevris-gaga

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 11.30.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου ανακοινώνουν τα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού με φόντο την μετάλλαξη Όμικρον.

Στο πλαίσιο αυτό ειδικότερα ανακοινώνεται ότι από αύριο Παρασκευή 24/12 στις 6 το πρωί η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους.

Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας ΚΝ95.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 18.30.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τις Πέμπτες, Δεν έχει νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα. Αν θέλουμε να προστατευτούμε καλύτερα πρέπει να βάλουμε μια μάσκα που κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο, να την κολλήσουμε δηλαδή, ή να βάλουμε την ΚΝ-95».

Όπως δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά: «H KN-95 είναι αυτή που κλείνει καλά στο πρόσωπο και είναι αυτή που συντείνεται να φοράμε στο σούπερ μάρκετ. Η χειρουργική είναι πολύ καλή από μόνη της για να αποφύγεις την επαφή με τα σταγονίδια, δεν κλείνει όμως το ίδιο καλά γύρω από το πρόσωπο. Δεν έχει νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα. Αν θέλουμε να προστατευτούμε καλύτερα πρέπει να βάλουμε μια μάσκα που κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο, να την κολλήσουμε δηλαδή, ή να βάλουμε την ΚΝ-95, για να ξέρουμε όλοι τι θα πει καλύτερη προστασία».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*