Πετρετζίκης σε Γεωργιάδη: Καμία βοήθεια από το κράτος, «δάνειο» η επιστρεπτέα προκαταβολή

akis georgiadis

Σε παρέμβασή του σε εκπομπή του ΣΚΑΪ με καλεσμένο τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Άκης Πετρετζίκης μίλησε εκ μέρους των περισσότερων επιχειρηματιών εκεί έξω που αναγκάστηκαν οι ίδιοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, κάνοντας και εμάς να πούμε ένα άβολο αντίο στην εστίαση.

Ο Άκης μίλησε για τη δύσκολη θέση που έχει έρθει η εστίαση και οι εργαζόμενοί της, για τις ρυθμίσεις στήριξης της κυβέρνησης, που πρακτικά είναι δάνεια, για το δώρο Χριστουγέννων, ενώ έκανε και την πρόβλεψή του για καταστροφικές συνέπειες, αν δεν ανοίξουν τα Χριστούγεννα. 

Έχοντας απέναντί του τον Άδωνι Γεωργιάδη, πρακτικά κατέρριψε κάθε ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών. Χαρακτήρισε «δάνειο» την επιστρεπτέα προκαταβολή, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή, οι επιχειρηματίες δεν έχουν ιδέα τι ποσό πρόκειται να λάβουν. «Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σεφ της καρδιάς μας.

Εξηγώντας τα περί επιστρεπτέας προκαταβολής, ο Πετρετζίκης ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για χρήματα που οι επιχειρηματίες θα κληθούν να επιστρέψουν, έχοντας ένα ακόμα έξοδο μαζί με όλα τα πάγια έξοδα που τους βαραίνουν ούτως ή άλλως. Μόνο που αυτό, θα έρθει με το ζόρι.

Έχοντας καταφέρει τον Άδωνι να μην τον έχει διακόψει ούτε μισή φορά (άθλος, κυρίες και κύριοι), αναφέρθηκε και στο δώρο Χριστουγέννων. «Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότεροι αυτή τη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι. Δε θέλουμε να διώξουμε άνθρωπο, Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο τους. Ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν τα δώρα. Σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το δώρο γιατί αλλιώς υπάρχει ποινικό αδίκημα», είπε, απαντώντας στα λεγόμενα του Γεωργιάδη ότι δεν υφίσταται οι επιχειρήσεις να μη συμβάλλουν στο δώρο Χριστουγέννων. Ο σεφ έκανε σαφές ότι είναι αδύνατο για τις επιχειρήσεις να το δώσουν, λέγοντας πως πρέπει να το καλύψει εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*