Πέρασαν οι τροπολογίες Καρασμάνη για σύνταξη εμπόρων και αγροτών καθώς και εργαζόμενους που έχουν στη φροντίδα τους ΑμεΑ

Karasmanis-Giorgos
Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η τροπολογία Καρασμάνη για την αύξηση του ορίου ασφαλιστικών εισφορών προκειμένου να πάρουν σύνταξη έμποροι και αγρότες. Ενώ σε άλλο νομοσχέδιο η τροπολογία του πρ. Υπουργού για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία.
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάνο Τσακλόγλου, και με αντικείμενο το νέο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, είχε τη Δευτέρα ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο πρώην Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι στο υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο έχει συμπεριληφθεί η τροπολογία του για την αύξηση του ορίου οφειλών ασφαλιστικών εισφορών – για μεν τους ελεύθερους επαγγελματίες από τις 20.000 στις 30.000, για δε τους αγρότες από τις 6.000 στις 10.000 προκειμένου να πάρουν τη σύνταξή τους.
Υπενθύμισε επίσης στον Υφυπουργό μια ακόμη τροπολογία του της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, που αφορά στην αποκατάσταση των εξόφθαλμων αδικιών για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που έχουν στη φροντίδα τους άτομο με αναπηρία. Τροπολογία για την οποία υπήρξε επίσης κυβερνητική δέσμευση δια της τότε ηγεσίας του Υπουργείου – στην οποία συμμετείχε ο ίδιος Υφυπουργός – ότι θα ψηφιστεί στη νέα, δηλαδή την τρέχουσα, κοινοβουλευτική περίοδο.
Ο κ. Τσακλόγλου αναγνώρισε την κυβερνητική δέσμευση και διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι η τροπολογία του – για τεχνικούς λόγους – θα συμπεριληφθεί σε άλλο Νομοσχέδιο.
Για ακόμη μια φορά, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει την ευαισθησία της απέναντι στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και κάνει πράξεις τις δεσμεύσεις της.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*