ΠΕ Πέλλας: Υπογραφή Σύμβασης προμήθειας εξοπλισμού αγροτικού εκσυγχρονισμού

Υπογραφή Σύμβασης προμήθειας εξοπλισμού αγροτικού εκσυγχρονισμού από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και εκπρόσωπο της Αναδόχου Εταιρίας

Μία νέα Σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού που αφορά τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. Πρόκειται για την προμήθεια ενός «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ-ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ο.Ε.Β. ΘΕΣ/ΚΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ», που πρόκειται να τοποθετηθεί στην τάφρο Μπαλίτσα. Ο προϋπολογισμός της ανάθεσης ανέρχεται σε 2.199.854,24 Ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως αναφέρει ο κ. Τζαμτζής, το συγκεκριμένο έργο «συμβάλει στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει περιβαλλοντικά και ενεργειακά οφέλη, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης». Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο μέσω του οποίου αναμένεται:

  1. Να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών άρδευσης εξασφαλίζοντας: Επάρκεια ποσότητας νερού και επαρκή πίεση νερού. Και
  2. Να διασφαλιστεί η απαιτούμενη παροχή, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και μεγιστοποιώντας τη σωστή διαχείριση.

Οι δράσεις αγροτικού εκσυχρονισμού έχουν ως γνώμονα τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και των δικτύων άρδευσης, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην αειφόρο–βιώσιμη ανάπτυξη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*