Πασαρέλα η Ακρόπολη – Πήρε το ‘ok’ ο οίκος Dior για φωτογράφιση στον Ιερό Βράχο

parthenon-athens

Μετά από αρκετές αντιπαραθέσεις κατά το παρελθόν που κατέληξαν σε αρνήσεις και συγκρούσεις, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα να χρησιμοποιηθούν εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι για την φωτογράφιση μεγάλου οίκου μόδας.

Όπως έγινε γνωστό, ο οίκος Dior μπορεί να κάνει φωτογραφήσεις για τη συλλογή του Cruise 2022 στην Ακρόπολη των Αθηνών, στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στον ναό του Διός στη Νεμέα.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ύστερα από πολύωρη συζήτηση που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, γνωμοδότησε ομόφωνα για την παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μέσα στον Ιούνιο.

Σήμερα Πέμπτη, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων συζητά την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου για την επίδειξη της συλλογής.

Εκεί, δόθηκε άδεια να κινηματογραφηθούν τα μοντέλα όχι στην κορυφή του λόφου, αλλά από την πύλη Μπελέ στην κάθοδο προς το Ηρώδειο. Θα γίνουν όμως σε όλα τα άλλα μνημεία που ζητήθηκαν. Επίσης, δεν θα γίνει φωτογράφιση μέσα στον ναό του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά, αλλά έξω από αυτόν.

Ειδικά για την Ακρόπολη, κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε ότι οι φωτογραφίες θα λειτουργήσουν και ως διαφήμιση των έργων που γίνονται με φροντίδα της ελληνικής πολιτείας εδώ και 70 χρόνια.

Η σχετική αίτηση είχε γίνει στο υπουργείο Πολιτισμού από το υπουργείο Τουρισμού. Η επετειακή συλλογή του οίκου, είναι εμπνευσμένη από τον ελληνικό πολιτισμό, τις προγονικές τέχνες, την τεχνογνωσία, την ελληνική μυθολογία αλλά και το διαρκές αποτύπωμα της ελληνικής παράδοσης και δημιουργίας στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης.

Επίκεντρο των δράσεων στην Αθήνα θα είναι η επίδειξη μόδας στο Καλλιμάρμαρο στις 17 Ιουνίου. Στα υπόλοιπα μνημεία θα γίνουν φωτογραφήσεις, κινηματογραφήσεις και αεροφωτογραφίσεις, μερικές από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν στη διεθνή καμπάνια του οίκου μόδας. Σε κάθε χώρο θα εργαστούν από 120 έως 150 άτομα. Οι ημερομηνίες που έχουν ζητηθεί είναι από 14 έως 22 Ιουνίου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που παραχωρούνται μνημεία για επίδειξη μόδα. Η πρώτη ήταν το 2019, οπότε παρουσιάστηκε συλλογή ενδυμάτων της Μαίρης Κατράντζου στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Είναι, δε, η πρώτη φορά που παραχωρούνται για τέτοιο σκοπό όλοι οι άλλοι χώροι. Ας σημειώσουμε πως ο οίκος Gucci είχε εισπράξει αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για παρουσίαση κολεξιόν του στην Ακρόπολη.

Πηγή: iefimerida.gr,

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*