Παρεμβάσεις του Γιώργου Καρασμάνη ώστε να αρθούν τα εμπόδια για τις παρακάμψεις Χαλκηδόνας – Γιαννιτσά – Έδεσσας και το έργο να προχωρήσει

Karasmanis-Giorgos

Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Καρασμάνης, με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, του ζητούσε να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες για τις παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Έδεσσας, επισημαίνοντας ότι για το σημαντικότατο αυτό έργο στο Νομό μας, επί τεσσεράμισι χρόνια δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Στην παρέμβασή του αυτή, ο πρώην Υπουργός έλαβε απάντηση από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Πάρι Μπίλλια, ο οποίος και του διαβίβασε όλα τα σχετικά στοιχεία από την Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας. Σύμφωνα με αυτά, η Κτηματική Υπηρεσία της Πέλλας έχει ολοκληρώσει και διαβιβάσει την Έκθεση Εκτίμησης Ακινήτων της Επιτροπής για το τμήμα του έργου που αφορά στο Νομό μας.
Εκκρεμεί όμως η Έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, με την οποία ο Γιώργος Καρασμάνης όλο αυτό το διάστημα και παρά τις ιδιάζουσες υγειονομικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, είχε συνεχείς επαφές εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του και ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστέρηση.
Από την πλευρά των αρμοδίων της παραπάνω Υπηρεσίας η καθυστέρηση αποδόθηκε στην ¨πολυπλοκότητα¨ – όπως είπαν – του έργου, και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι την επόμενη Τετάρτη θα συγκληθεί η Επιτροπή για να εκτιμήσει τις αξίες των ακινήτων προς απαλλοτρίωση και να υποβάλει την έκθεσή της.
Ακόμη, ο Γιώργος Καρασμάνης είναι σε συνεχή επικοινωνία και με τους Νομικούς Συμβούλους των Υπουργείων Εσωτερικών και Μακεδονίας, αλλά και με το Νομικό Τμήμα της Περιφέρειας και έχει ενημερωθεί ότι ο σχετικός Φάκελος υπάρχει και αναμένεται η Έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης για να κατατεθεί ολοκληρωμένος στο Πρωτοδικείο.
Παράλληλα, υπάρχει επικοινωνία του πρώην Υπουργού και με τον Αντιπεριφερειάρχη για τον Νομό Ιορδάνη Τζαμτζή, του οποίου το ενδιαφέρον είναι συνεχές και παρακολουθεί την εξέλιξη, όπως και με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών της Περιφέρειας Πάρι Μπίλλια. Άμεσος στόχος είναι να συντονιστούν όλες οι ενέργειες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τόσο για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, όσο και για τη Μελέτη Βιωσιμότητας, προκειμένου ο ολοκληρωμένος Φάκελος με όλα τα στοιχεία να αποσταλεί στην Κοινοτική Τεχνική Υπηρεσία ¨Τζάσπερς¨ για να δοθεί η έγκρισή της και να προχωρήσει το έργο με τις υπάρχουσες προδιαγραφές.
Όσο αφορά το οδικό Τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα οι μελέτες έχουν εκπονηθεί από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχουν ολοκληρωθεί και εκκρεμούν μικροτεχνικές λεπτομέρειες,
Για όλες τις εξελίξεις οι συμπολίτες μας θα ενημερώνονται συνεχώς και σε τακτά διαστήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*