Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων προς Μητσοτάκη: Με αγανάκτηση παρακολουθούμε την αθέτηση της προεκλογική σας δέσμευσης

makedonika somateia

Με μία επιστολή φωτιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κατηγορεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων:

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά ολόκληρη την επιστολή:

Προς: Κυριάκο Μητσοτάκη,  Πρωθυπουργό της Ελλάδος  

          ‘Ως Μακεδόνες Έλληνες, όπως όλος ο Ελληνισμός, επικροτήσαμε και πειθαρχήσαμε συνειδητά, στα πρωτόγνωρα περιοριστικά μέτρα που εξαγγείλατε λόγω κορωναϊού, γιατί με την «εμπειρία και γνώση» των χιλιάδων χρόνων συλλογικής κοινωνικής ζωής ως έθνους, καταλάβαμε την αναγκαιότητά  τους για το ατομικό και συλλογικό καλό.          

Το κάναμε με την ίδια «εμπειρία και γνώση», με την οποία αντιδράσαμε στην ανιστόρητη και προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών», και χαρακτηρίσαμε προδότες αυτούς που την  υπέγραψαν, γιατί  καταλάβαμε πόσο επιζήμια ήταν για τον Ελληνισμό. (Μόνον ως προδοσία μπορεί να χαρακτηριστεί η νομική αναγνώριση από Έλληνες  νεοσύστατου κράτους με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και αντίστοιχης «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικής εθνότητας», μέσω  της «Συμφωνίας των Πρεσπών»)         

Με ανησυχία, όμως,  παρακολουθούμε την αθέτηση της  προεκλογικής σας δέσμευσης ότι θα αντιδράσετε στην νομιμοποίηση, έστω, «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικής εθνότητας» μέσω της ενταξιακής πορείας του γειτονικού κράτους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.             

Με αγανάκτηση,  διαβάζουμε την απόφαση  της κυβέρνησής σας και την δική σας προσωπικά,  για την πλήρη εφαρμογή  της συμφωνίας, την οποία εσείς ο ίδιος, επανειλημμένα προεκλογικά, έχετε χαρακτηρίσει επιζήμια για τα Ελληνικά συμφέροντα.         

Η ώρα της αλήθειας όμως έφθασε. Πολύ πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την  έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την γειτονική χώρα. Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, συνεπής στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Βουλγάρων, αντιτίθεται σθεναρά στην ύπαρξη  «Μακεδονικής γλώσσας». Εσείς και η κυβέρνησή σας όχι μόνον δεν εναντιώνεστε, για να διεκδικήστε τα συμφέροντα των Ελλήνων, αλλά επικροτείτε τις εις βάρος μας εξελίξεις.            

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωναϊού δεν σας απαλλάσσει από τις ευθύνες σας στο  ξεπούλημα  της Μακεδονίας. Κατακριτέος είναι   όχι μόνον εκείνος που ψήφισε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά  και εκείνος ο οποίος την εφαρμόζει πιστά.                   

Επειδή δεν δεχθήκατε να συναντήσετε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας και των άλλων Παμμακεδονικών Ενώσεων των ομογενών σας απευθύνουμε αυτή την ανοικτή επιστολή με την οποία ζητούμε, την αλλαγή της υποχωρητικής και άτολμης τακτικής σας στο Μακεδονικό Ζήτημα που δεν υπερασπίζεται τον Μακεδονικό Ελληνισμό και προσβάλλει  την αξιοπρέπεια των Μακεδόνων και κατ’επέκταση όλων των Ελλήνων.            

Θα είμαστε οι πρώτοι που θα επικροτήσουμε αυτή την αλλαγή. Θα είμαστε, όμως, σθεναροί επικριτές της συνέχισης αυτής της τακτικής,  μέχρι την τελική δικαίωση του Ελληνισμού γιατί το Μακεδονικό Ζήτημα είναι υπόθεση όλου του Ελληνισμού και όχι μόνον του Μακεδονικού Ελληνισμού.


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*