Όσα οδήγησαν στην απομάκρυνση Οικονόμου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τα «αγκάθια» που οδήγησαν στην αλλαγή ηγεσίας, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αντικαθιστά τον Γιάννη Οικονόμου, είναι πολλά. Έντονη δυσαρέσκεια επικρατούσε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με καταλύτη τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού στου Ρέντη.

Όλα ξεκίνησαν με την επίθεση των Κροατών το καλοκαίρι, σε βάρος φιλάθλων της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν και τότε όλοι είχαν «καλύψει» τον κ. Οικονόμου, λέγοντας πως μόλις είχε αναλάβει υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η εικόνα του άρχισε να «γκριζάρει».

Αμέσως μετά, ήρθε η απόφαση για τα ΜΑΤ στις θύρες των οργανωμένων, κάτι που δεν έλυσε προβλήματα αλλά αντιθέτως προέκυψαν πολλά προβλήματα στα γήπεδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Των παραπάνω ακολούθησαν περιστατικά με πυροβολισμούς από αστυνομικούς, με χαρακτηριστικό τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Μετά, υπάρχει το ζήτημα της επιστροφής της τρομοκρατίας, με χαρακτηριστική τη βόμβα που τοποθετήθηκε στην έδρα των ΜΑΤ. Εδώ σημειώνεται πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο μόνος που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξάρθρωση των μεγαλύτερων τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα.

Έπειτα, υπήρξαν πολλά περιστατικά με ληστείες και δολοφονίες, με το τελευταίο περιστατικό στο Γκάζι όπου πυροβολήθηκαν τρία άτομα.

Παράλληλα, υπήρχαν παράπονα για την ελλιπή λειτουργία της εμφανής αστυνόμευσης, καθώς όλοι ρωτούσαν «πού είναι οι ομάδες ΔΙΑΣ, πού είναι η Άμεση Δράση».

Όλα αυτά τα έκανε χειρότερα το περιστατικό με τη φωτοβολίδα στου Ρέντη, όπου αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

Πηγή ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*