Οριστικά στη Β Εθνική ο Αλμωπός

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν θα συνεχιστεί λόγω κορoνοϊού, μετά από απόφαση που πήρε η ΕΠΟ.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας την Παρασκευή 29/5, λύθηκε και η εκκρεμότητα που υπήρχε με τις ομάδες που θα προβιβαστούν στη Σούπερ Λιγκ 2 και με αυτές που θα υποβιβαστούν.

Θα προβιβαστούν λοιπόν, οι πρωταθλητές των 8 ομίλων, δηλαδή, οι Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτης, Επισκοπή και θα υποβιβαστούν όσα σωματεία είχαν αποχαιρετήσει και μαθηματικά την κατηγορία, την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση:

Η ΕΕ της ΕΠΟ επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας.

Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Η FIFA με την πρόσφατη επιστολή της ζήτησε από την ΕΠΟ να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Πολιτεία και να βρουν ημερομηνία για τις εκλογές στο Πάρκο Γουδή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που συνεδρίασε την Παρασκευή εκτός από τις αλλαγές που ζήτησε η Σούπερ Λιγκ και έγραψε το SDNA, ενέκρινε την έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 16 Ιουνίου.

Θέμα της οι αλλαγές στο καταστατικό ώστε να καταστεί εφικτό να γίνουν οι αρχαιρεσίες το δεύτερο εξάμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένου και του Ιουλίου, που είναι ο μήνας που είχε αποφασιστεί στη συνάντηση των Big-4, παρουσία των υπερκείμενων αρχών. FIFA και UEFA θέλουν εκλογές στον Ιούλιο ώστε να τις επιβλέψουν προτού αποχωρήσει η Επιτροπή Παρακολούθησης από την ΕΠΟ.

Για να γίνουν εκλογές από τον Ιούλιο κι έπειτα ωστόσο, θα πρέπει να φέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*