Οπαδική βία: Ανακοινώσεις… από Δευτέρα αποφάσισε το Μαξίμου – Ο Ολυμπιακός το μπάχαλο, την πληρώνουν όλοι οι φίλαθλοι

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, των υπουργών  Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, Ακη Σκέρτσο και του υφυπουργόυ Γιάννη Μπρατάκο ξεκίνησε στις 11.00 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 13.00.

Η Κυβέρνηση εξετάζει τρόπους αντίδρασης της Πολιτείας, που όπως φαίνεται θα είναι δραστικές και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, το πρωί του Σαββάτου. Οι αποφάσεις όπως έγινε γνωστό, θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 11/12.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής:

Πρώτο σενάριο: η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί το ζητάνε καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Δεύτερο σενάριο: η διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ακούγεται πολύ τολμηρό, αλλά κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα λέγοντας πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές καθώς «δεν πάει άλλο».

Τέλος, κυκλοφορεί και τρίτο σενάριο.  Το οριστικό κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*