Ομολογία ενοχής για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων – Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών

Όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους που «κατάπιαν» ολόκληρα «παραϋπουργεία» Δικαιοσύνης στο Μαξίμου και έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητ.

Ραγδαίες εξελίξεις επέφερε η απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Το θέμα με την διαρροή των mail αποδήμων, παράλληλα με την έρευνα του υπουργείο Εσωτερικών, εξετάστηκε και από το Μαξίμου, θέλοντας να μην μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο. Σύμφωνα με πληροφορίες τη λίστα η ευρωβουλευτής την απέκτησε από συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου. Αυτό είχε σαν αποτελέσμα, την αποπομπή του κ. Σταυριανουδάκη από την θέση του -κατέθεσε την παραίτησή του στην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως- και παράλληλα την απομάκρυνση του κ. Θεοδωρόπουλου από την κομματική θέση της ΝΔ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα Μισελ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου Εσωτερικών, οπως είπε και δημοσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δικη τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί.

Όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους που «κατάπιαν» ολόκληρα «παραϋπουργεία» Δικαιοσύνης στο Μαξίμου και έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023), τα οποία η κα Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Όπως αποδεικνύεται σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Ο Μητσοτάκης ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και για αυτό, η μεν Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*