Ολοκληρώνεται το παζλ των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Πέλλα, ένας μικρός χαμός στους υποψηφίους της περιφέρειας!

Ολοκληρώνονται και οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης. Η διαδικασία στη Βουλή θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ ο Πρωθυπουργός είχε την επανίδρυση του ΕΣΥ ως βασικό άξονα του προεκλογικού του προγράμματος, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων οι αναφορές στην Υγεία αφορούσαν αποκλειστικά τις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και τη χρησιμοποίηση πυροσβεστών και στρατιωτικών ως πληρώματα.

Δεν ανέφερε τίποτα για νέο χάρτη υγείας, για τα ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία, για τις κλινικές που θα κλείσουν σε περιφερειακές ενότητες με δύο νοσοκομεία όπως η Πέλλα.

Βέβαια προς τα πού θα πάει το «καράβι του ΕΣΥ» θα φανεί σύντομα από τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών. Αν είναι του επιπέδου της προηγούμενης θητείας Μητσοτάκη το καράβι θα συνεχίζει να μπάζει νερά μέχρι να βουλιάξει.

Τώρα που τελείωσαν οι Εθνικές εκλογές αρχίζει να ολοκληρώνεται και το παζλ των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Πέλλα.

Στο Δήμο Πέλλας μετά και την απόσυρση Θεοδωρίδη η κούρσα έχει γίνει για τρεις Στάμκος, Καστερίδης και Φουντουκίδης.

Κούρσα για τρεις είναι και η Αλμωπία με τον νυν δήμαρχο Χρήστο Μπάτση να έχει απέναντι του τον Νίκο Παρούτογλου και τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο.

Στην Σκύδρα η μάχη θα έχει άρωμα γυναίκας, καθώς απέναντι στη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου θα βρεθεί η προερχόμενη από το Ριζό Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία ανακοίνωσε μόλις χθες την υποψηφιότητας της.

Εκεί που υπάρχει ακόμη μια «θολούρα» και δεν καθαρίζει το τοπίο είναι η Έδεσσα, καθώς πέρα από τον Γιάννη Τσεπκεντζή και των Αντώνη Ρυσάφη υπάρχει μια δυστοκία στον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, γιατί ενώ μετά την παραίτηση του τελευταίου,  ορίστηκε μεταβατικός Δήμαρχος ο Γιάννη Μουράτογλου και ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος θα ήταν ο Φίλιππος Γκιούρος, αυτό φαίνεται μετά από ορισμένες δημοσκοπήσεις να αλλάζει, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά μέχρι και στο να ξανά είναι υποψήφιος ο Γιάννου.

Τέλος ένα «φλιτζάνι καφέ» δε φτάνει καθώς ένας μικρός χαμός γίνεται όσον αφορά και τις υποψηφιότητες για τις Περιφερειακές Εκλογές και ειδικότερα για το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Πέρα από τους υφιστάμενους περιφερειακούς συμβούλους υπάρχουν δυο – τρεις ισχυρές υποψηφιότητες προερχόμενες τόσο από το Δήμο Πέλλας (υφιστάμενου δημοτικού συμβούλου και γυναίκα πρώην σύμβουλο του Γρηγόρη Στάμκου) όσο και από το Δήμο Αλμωπίας. Οι υπόλοιποι που ακούγονται είναι αρκετά καλοί μόνο σε αυτό που κάνουν να φτύνουν δηλαδή τον εαυτό τους στον καθρέπτη του μικρόκοσμου τους, στον οποίο αισθάνονται σημαντικοί γιατί έξω από αυτόν……..άστα!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*