Όλα έτοιμα για την απόβαση των αγροτών στην Αθήνα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την είσοδο των αγροτών με τρακτέρ στο συλλαλητήριο που προγραμματίζουν για αύριο, Τρίτη στις 18:30 στο κέντρο της Αθήνας. Στο πλευρό τους βρίσκονται εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και μαζικοί φορείς, ενώ έχουν προγραμματιστεί και προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Παράλληλα, μία μέρα πριν την «κάθοδο» των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, οι αγρότες συνεχίζουν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και τελωνείων, ενώ από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει κανένα περαιτέρω περιθώριο για επιπρόσθετες παροχές.

Η πορεία των αγροτών προς την πρωτεύουσα

Η πορεία τους προς την Αθήνα θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ τα τρακτέρ αναμένεται να μείνουν στο Σύνταγμα τουλάχιστον 24 ώρες. Σημειώνεται δε ότι ο αριθμός των τρακτέρ που θα κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας θα είναι μεταξύ 150 με 200.

Πού θα γίνουν οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα (στις 5.30 μ.μ.) ως εξής:

  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  • Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης
  • Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Οι τρεις προϋποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από απανωτές συσκέψεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε το «πράσινο φως» για την κάθοδο των αγροτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην τεθούν «μπλόκα» προκειμένου να μην διευκρινιστεί περαιτέρω το κλίμα.

Παράλληλα, τέθηκαν τρεις προϋποθέσεις:

  • Να φτάσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα συνοδεία περιπολικών από τα μπλόκα προς το Λεκανοπέδιο και αντίστροφα
  • Να μην επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις των τρακτέρ στο κέντρο της πόλης
  • Να βρίσκονται σε οριοθετημένο χώρο στο Σύνταγμα

Σημειώνεται δε πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσα τρακτέρ θα επιτραπεί να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*