Οι ορκωμοσίες των νέων Δημάρχων στο νομό Πέλλας

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η θητεία των δημάρχων και των περιφερειαρχών και μαζί τους λήγει και η θητεία των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Τα επιτελεία λοιπόν των νικητών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, ετοιμάζονται για τις ορκωμοσίες των νέων συμβουλίων, που αναλαμβάνουν δράση από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Ο Δεκέμβριος εκτός από μήνας γιορτών, είναι και μήνας παρόμοιων τελετών ορκωμοσίας σε όλη τη χώρα. Ακόμη κι όταν ο δήμαρχος του εκάστοτε δήμου έχει επανεκλεγεί. Οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα αναλάβουν καθήκοντα με την νέα χρονιά και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028. Σύμφωνα με το νέο νόμο η διάρκεια θητείας τους θα είναι 5 χρόνια. Παράλληλα αλλάζει ο αριθμός των μελών του δημοτικού συμβουλίου και του περιφερειακού συμβουλίου. Σε όλα τα δημοτικά συμβούλια έχει μειωθεί ο αριθμός των συμβούλων. Συνολικά, το 2019 είχαν εκλεγεί 9.470 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ για την επόμενη θητεία θα εκλεγούν 8.481.Αντίστοιχα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν θα είναι 611 έναντι 703 της προηγούμενης τετραετίας.

Σύμφωνα τώρα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, αμείβονται με 4.275 ευρώ, ενώ οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό από 20.000-100.000 αμείβονται με 3.420 ευρώ. Μικρές αλλαγές στα ποσά υπάρχουν για την αποζημίωση παρουσίας στις συνεδριάσεις των συμβουλίων.

Η λήψη της αντιμισθίας δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Μπορούν να την αρνηθούν ή να την παραχωρήσουν για οποιονδήποτε κοινωνικό σκοπό.

Που και πότε θα πραγματοποιηθούν οι τελετές ορκωμοσίας στο νομό Πέλλας. Φυσικά οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν σημαντική στιγμή της δημοκρατίας μας και μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος πολίτης επιθυμεί.

Δήμος Πέλλας

Στον μεγαλύτερο δήμου του νομού η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Στάθη Φουντουκίδη, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων & συμβούλων κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Δήμος Έδεσσας

Στην πρωτεύουσα του νομού η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Γιάννη Τσεπκεντζή, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων & συμβούλων κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Έδεσσας.

Δήμος Αλμωπίας

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Νίκου Παρούτογλου, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων & συμβούλων κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου,στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του (πρώην) Δημαρχείου Εξαπλατάνου.

Δήμος Σκύδρας

Μετά τη σαρωτική της νίκη με ποσοστό που άγγιξε το 80% η Κατερίνα Ιγνατιάδου θα βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου για Τρίτη συνεχόμενη θητεία. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου (δεν έχει καθοριστεί η ώρα) στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας.

 

Πάντως εφόσον οι δήμοι τρέχουν ήδη σε εορταστική ατμόσφαιρα, στολίζοντας για τα Χριστούγεννα πόλεις και δημοτικά κτήρια, οι κερδισμένοι των ημερών θα είναι σύλλογοι και πολίτες που θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις λόγω των ημερών και θα παραβρεθούν σε αυτές και απερχόμενοι, αλλά και νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι και σύμβουλοι…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*