Ο Θάνος Ντόκος νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού που θέλει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου με την Τουρκία

thanos-ntokos

Καθήκοντα Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας από τον Οκτώβριο του 2019, μετά από σχετική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, άμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφαλείας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ποιες είναι όμως οι προσωπικές και όχι μόνο απόψεις του νέου συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όταν προ μηνών ο Θάνος Ντόκος ως αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είχε μιλήσει για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου με την Τουρκία διάφορες πτέρυγες της ΝΔ είχαν ξεσηκωθεί αναγκάζοντάς τον να δηλώσει ότι οι απόψεις του είναι προσωπικές, ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού και ότι δεν είχαν συζητήσει σχετικά.

Ο κ. Ντόκος δεν παραιτήθηκε βέβαια και προφανώς συζήτησε εκτενώς το θέμα με τον πρωθυπουργό τους μήνες που ακολούθησαν.

Οπότε δεν μπορεί να είναι συμπτωματικό ότι σήμερα, με απόφαση Μητσοτάκη ο Ντόκος πήρε προαγωγή και από αναπληρωτής γίνεται… κανονικός σύμβουλος Εθνικής Εθνικής Ασφάλειας.

Για να γίνει μάλιστα σαφές – σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση – έχει την ευθύνη για την «ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*