Ο Σούνακ έβαλε τέλος στα σενάρια επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο πρωθυπουργός λέει ότι η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους και προστατεύεται από το νόμο.

Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα μάρμαρα του Παρθενώνα από το να σταλούν πίσω στην Ελλάδα, λέγοντας ότι παραμένουν ένα «τεράστιο περιουσιακό στοιχείο» για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον Guardian, o πρωθυπουργός επέμεινε στις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει οι προκάτοχοί του Λιζ Τρας και Μπόρις Τζόνσον για τη διαφύλαξη των θησαυρών στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Παρά την εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρινων γλυπτών στην Αθήνα και τις συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας σχετικά με την ιδέα αυτή, ο Σουνάκ δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα καθώς κατευθυνόταν σε μια μεγάλη σύνοδο κορυφής για την άμυνα και την ασφάλεια στην Καλιφόρνια.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο φροντίζει τα μάρμαρα του Έλγιν εδώ και γενιές”, δήλωσε ο Σούνακ και πρόσθεσε: «Οι πινακοθήκες και τα μουσεία μας χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους επειδή αποτελούν τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για τη χώρα. Μοιραζόμαστε τους θησαυρούς τους με τον κόσμο και ο κόσμος έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τα δει. Η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου προστατεύεται από το νόμο και δεν έχουμε σχέδια να την αλλάξουμε».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*