O Πρωθυπουργός έσπασε την καραντίνα αλλά και το lockdown και παραβρέθηκε σε τραπέζι σε σπίτι βουλευτή (video)

Ikaria glenti

Πέρα από τα ευτράπελα με τα πολυτελή και πολυάριθμα τραπέζια που συνόδευσαν το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, είχαμε και σοβαρές διαμαρτυρίες οι οποίες όμως δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Χαρακτηριστικά όσα διαδραματίστηκαν έξω από το στο Νοσοκομείο Ικαρίας (ΣΕΝΙ), με τις διαμαρτυρίες εργαζομένων.

Τα ευτράπελα όμως δε σταματούν εδώ, αφού υπάρχουν καταγγελίες ότι ο Πρωθυπουργός έσπασε την καραντίνα αλλά και το lockdown στην εστίαση, διοργανώνοντας τραπέζι, σε υποτίθεται κλειστή λόγω μέτρων ταβέρνα. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν ήταν ταβέρνα, αλλά σπίτι βουλευτή. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι συνέβησαν και τα δύο.

Μαζί του ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Το «πάρτι» συνεχίστηκε στο σπίτι βουλευτή

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντέλει είναι αληθινή. Το σπίτι, στο οποίο γευματίζει ο πρωθυπουργός, ανήκει στον βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων που τρώνε σε τραπέζια, χωρίς αποστάσεις. Αυτή είδηση πάντως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Σύμφωνα βέβαια με τον βουλευτή Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα στο γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και προέβει στην εξής δήλωση:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η  έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας». 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*