Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποσύρεται από την εκλογική μάχη μετά τις δηλώσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου ότι «είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας».

Οι πληροφορίες των Παραπολιτικών επιβεβαιώθηκαν και ο κ.Κατρούγκαλος, παραιτήθηκε από την εκλογική μάχη, όπου είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Νωρίτερα σε «επανορθωτική δήλωση» για τα όσα ανέφερε το βράδυ της Τρίτης σε σχέση με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει επιστροφή του μέτρου της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες και της σύνδεσης με το εισόδημα προέβη σήμερα, μέσω Twitter, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ειδικότερα, ο πρώην υπ. Εργασίας υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- ότι εξέφρασε μια προσωπική άποψη σε σχέση με τις εισφορές, προσθέτοντας πως «είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας».

Αναλυτικά, η τοποθέτησή του

Ειδικότερα, ο κ.Κατρούγκαλος, έγραψε: «Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;

Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*