Ο Δούκας υποσχέθηκε οικονομικό έλεγχο και η Κυβέρνηση με νυχτερινή τροπολογία – σκάνδαλο πετά τον Δήμο Αθηναίων εκτός «Ανάπλασης Α.Ε.»

Σε μια καθεστωτική κίνηση άνευ προηγουμένου προχώρησε η κυβέρνηση, καταθέτοντας μέσα στη νύχτα τροπολογία με την οποία αλλάζουν τα πάντα στην εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας» που είχε συσταθεί από τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα από πλευράς Μαξίμου προς τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο οποίος, όμως, καταγγέλλει και άλλες πιο σκοτεινές επιδιώξεις.

Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει αλλαγή της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» πετώντας, ουσιαστικά, έξω τον δήμαρχο Αθηναίων και τους εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου. Ο έλεγχος περνάει εξολοκλήρου στην κυβέρνηση, καθώς, ο διορισμός του διευθύνοντος συμβούλου και τω μελών του ΔΣ θα γίνεται μέσω κοινής υπουργικής απόφασης των εποπτευόντων υπουργών, ενώ δεν προβλέπεται εκπροσώπηση από τον δήμο Αθηναίων.

Η ανακοίνωση του νέου Δημάρχου Αθηναίων

Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει. Η εταιρία του Δήμου Αθηναίων “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”, που έτρεξε τον “μεγάλο περίπατο” της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα …έργα, αλλάζει χέρια “νύχτα”. Περνάει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση.

Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως Πρόεδρο της τον εκάστοτε Δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο ΔΣ (3 εκ των οποίων από την παράταξη του), ενώ ο Δήμαρχος υποδεικνύει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο. Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων. Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020). Ο λόγος νομίζω είναι προφανής. Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης . Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*