Ο Άδωνης Γεωργιάδης για να παινέψει τον εαυτό του, πιάστηκε για μια ακόμη φορά αδιάβαστος

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου πιάνει αδιάβαστο τον Άδωνη: «Δεν είναι η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα» σε ανάρτηση που έκανε ο Υπουργός Υγείας για την μεταμόσχευση που δήθεν έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο ΠαναγιώτηςΠαπανικολάου είναι Νευροχειρουργός, Διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά, άνθρωπος που αγαπά και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το δημόσιο νοσοκομείο. Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απαντά λοιπόν στην «διαφημιστική» ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη …

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει άλλωστε η ανάρτηση του υπουργού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων σε μία 52χρονη, ήταν «η πρώτη στην Ελλάδα». Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από την ανάρτηση του υπουργού, εμφανίζεται μια σημείωση από το X η οποία αναφέρει ότι  «Δεν είναι η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα.

Όπως διευκρίνισε ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων έγινε στην Ελλάδα το 1992 από τον γιατρό και καθηγητή Παναγιώτη Σπύρου στο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, έγιναν και άλλες τα επόμενα χρόνια.«Διπλά απαράδεκτο ο υπουργός Υγείας να εμφανίζεται τόσο αδιάβαστος & τα sites να αναπαράγουν χωρίς τσεκάρισμα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, επιτυχής ήταν η διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων σε μία 52χρονη μητέρα ενός μικρού παιδιού από μία γυναίκα 49 ετών.Η γυναίκα βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό στενή παρακολούθηση.

Για την ιστορία – Και τον Παναγιώτη Σπύρου

Ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου έφυγε τον Οκτώβριο του 2012 από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 76 χρόνων, βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο την ιατρική και επιστημονική κοινότητα αλλά όλη την Ελλάδα.Μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια, ο γιατρός είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον και τα τελευταία δύο χρόνια νοσηλευόταν σε κλινική της Θεσσαλονίκης. Η αυτοκτονία της αγαπημένης του κόρης το 2006 σημάδεψε για πάντα τον σπουδαίο καρδιοχειρουργό με το ανήσυχο πνεύμα. Δε συμφιλιώθηκε ποτέ με το θάνατο του παιδιού του.

Ο Σπύρου δεν ήταν μόνο ένας εξαιρετικός γιατρός, όπως λένε όσοι δούλεψαν δίπλα του. Ήταν σφαιρικός γιατρός και φυσικά πρωτοπόρος. Έχει γράψει ιστορία στις μεταμοσχεύσεις. Ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε τους ασθενείς να χειρουργηθούν στην Ελλάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μέχρι τότε όλοι έφευγαν στο εξωτερικό. Ήταν στυλοβάτης του ΕΣΥ. Γεννημένος το 1936 στο χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στη χειρουργική θώρακος.

Στα 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας ανακόπτοντας την μαζική διαρροή ασθενών-καρδιοπαθών σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικής.

Ο Παναγιώτης Σπύρου διηύθυνε την κλινική μέχρι το 1997, οπότε ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*