Νοσοκομείο Βούλας: Προσέλαβαν γραμματειακή υποστήριξη με απευθείας ανάθεση σε εργολαβική εταιρεία

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου η γραμματειακή υποστήριξη έγινε με απευθείας ανάθεση σε εργολαβική εταιρεία και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για απευθείας αναθέσεις σε δομές του υπουργείου Υγείας, οι οποίες μάλιστα πραγματοποιούνται μέσω εργολαβικών εταιρειών και με κόστος πολλαπλάσιο για το νοσοκομείο από ό,τι θα στοίχιζαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου στο «Ασκληπιείο» Βούλας, την Τετάρτη 9 Αυγούστου η διοίκηση προχώρησε σε απευθείας ανάθεση για την κάλυψη υπηρεσιών γραμματειακής υποστήριξης από εργολαβική εταιρεία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, που όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει στην διάθεσή του, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου η προϊσταμένη του τμήματος γραμματείας ζήτησε εγγράφως από τον προϊστάμενο διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας την ταχύτερη δυνατή κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών γραμματειακής υποστήριξης, αναλύοντας τις μεγάλες ελλείψεις του τμήματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, η κάλυψη των κενών έγινε μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να παρακάμπτει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Σωματείο:

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου από το γραφείο διοικητή δίνεται εντολή στο γραφείο προμηθειών να αποστείλει «κατεπείγον αίτημα» προς την εταιρεία ΓΕΝΚΑ Α.Ε.

Δύο μέρες μετά, Τετάρτη 9 Αυγούστου, ο προϊστάμενος διοικητικής–οικονομικής υπηρεσίας απέστειλε τις προδιαγραφές του αιτήματος και την ίδια ημέρα, η εταιρεία ΓΕΝΚΑ Α.Ε. έδωσε οικονομική προσφορά και το νοσοκομείο απάντησε με την υπογραφή της σύμβασης.

Η σύμβαση προέβλεπε στην απασχόληση 3 ατόμων, για χρονικό διάστημα 2 μηνών, με τη δυνατότητα της δίμηνης παράτασης.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της σύμβασης, οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν πως οι 3 γραμματείς για 2 μήνες στο Ασκληπιείο Βούλας, κοστίζουν 17.223,60 ευρώ, δηλαδή το νοσοκομείο πλήρωσε 2.870,6 ευρώ για κάθε γραμματέα μηνιαίως.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*