Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Έβαλαν καρκινοπαθή!!! σε απογευματινό χειρουργείο – Το μπλόκαραν οι ιατροί και προγραμμάτισαν πρωινό και δωρεάν

Γιατροί και εργαζόμενοι αντέδρασαν στην επιλογή να στείλουν ασθενή με καρκίνο σε επί πληρωμή απογευματινό χειρουργείο. Κατάφεραν με τη δράση τους να γίνει πρωινό δωρεάν χειρουργείο την ίδια μέρα.

Μπλόκο σε απογευματινό χειρουργείο, που είχε προγραμματιστεί στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για την Παρασκευή 26 Απριλίου, σε ασθενή με καρκίνο, έβαλαν γιατροί και εργαζόμενοι τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει πρωινό χειρουργείο για τον καρκινοπαθή και να τον αναγκάζουν να πληρώσει.

Μάλιστα μετά την παρέμβαση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ), προγραμματίστηκε για τον ασθενή την ίδια μέρα, πρωινό και δωρεάν χειρουργείο.

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ

«Θα μπλοκάρουμε τα απογευματινά χειρουργεία στην πράξη!!! Δεν θεσμοθετήθηκαν για να μειωθούν οι λίστες. Θεσμοθετήθηκαν για να γίνουν τα νοσοκομεία επιχειρήσεις με τιμοκατάλογο κοστολόγησης της ζωής και του ανθρώπινου πόνου» τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.

Η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ

«Ακυρώθηκε το απογευματινό χειρουργείο Ca παγκρέατος επί πληρωμής και μπαίνει την ίδια μέρα πρωινό, έκτακτο, χωρίς πληρωμή!

Για την Παρασκευή 26/4 είχε προγραμματισθεί απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο στο ΠΑΓΝΙ, καρκίνου παγκρέατος.

Η παράταξή μας στο ΠΓΝΙ, ΑΣΥ ΠΓΝΙ κυκλοφόρησε από την Παρασκευή 19/4 ανακοίνωση καταγγελία και καλούσε όλους: διοικητή, διευθυντή χειρουργικής, την υφυπουργό της ΝΔ κ. Κεφάλα που είχε έρθει επίσκεψη “στη ζούλα” στο ΠΓΝΙ να πάρουν θέση και να μεταφέρουν το χειρουργείο χωρίς πληρωμή σε πρωινό ωράριο, ως έκτακτο.

Η ανακοίνωση κυκλοφόρησε σε ΜΜΕ και στο ΠΓΝΙ και προκάλεσε αίσθηση, μεγάλη αποδοχή από συναδέλφους.

Η ΕΙΝΗ, με πρωτοβουλία της ΔΗΠΑΚ, έστειλε χθες αντίστοιχο αίτημα προς τον διοικητή του ΠΓΝΙ, στο οποίο ζητούσε να μπει το χειρουργείο σαν έκτακτο στο πρωινό ωράριο.

Το απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο Ca παγκρέατος ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ!!! και θα μπει σε πρωινό ωράριο, όπως πρέπει.

Αυτό επιβεβαίωσε πριν λίγο ο διοικητής του ΠΓΝΙ κ. Δερδεμεζής στον πρόεδρο της ΕΙΝΗ, Μπάμπη Παππά μετά από προσωπική, δια ζώσης παρέμβαση που έκανε.

Αυτός είναι ο δρόμος!

Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποκαλύπτονται όλα τα αίσχη που παράγει η πολιτική τους.

Χρειάζεται από όλους μας να έχουμε αυτιά ανοικτά για αντίστοιχες πληροφορίες σε κάθε νοσοκομείο.

Θα μπλοκάρουμε τα απογευματινά χειρουργεία στην πράξη!!!

Δεν θεσμοθετήθηκαν για να μειωθούν οι λίστες. Θεσμοθετήθηκαν για να γίνουν τα νοσοκομεία επιχειρήσεις με τιμοκατάλογο κοστολόγησης της ζωής και του ανθρώπινου πόνου.

Θεσμοθετήθηκαν για να “γίνουμε κανονική Ευρωπαϊκή χώρα” , όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας Βαρτζόπουλος!!!

Αν δεν υπήρχε η δική μας παρέμβαση το απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο για καρκίνο θα γινόταν κανονικά την Παρασκευή.

Επικοινωνούμε την είδηση, είναι αγωνιστική κατάκτηση!

Είμαστε σε επιφυλακή, για όλα!!!».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*