Νέα γραμματέας της ΝΔ η Μαρία Συρεγγέλα

Η βουλευτής Δυτικής Αθήνας θα προταθεί για “διάδοχος” του Παύλου Μαρινάκη – Αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr

Η Μαρία Συρεγγέλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, θα προταθεί για τη θέση της γραμματέως της Νέας Δημοκρατίας, κατόπιν συνάντησης που είχε στο Mέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πλέον απομένει το τυπικό κομμάτι με τη σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής για την έγκριση της πρότασης του πρωθυπουργού, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας διαδέχεται τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μετά την ομολογουμένως επιτυχημένη θητεία του θα αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Πρόκειται για μία επιλογή που καταδεικνύει την απόφαση για περαιτέρω άνοιγμα στη νέα γενιά στελεχών, μοντέλο που βρήκε εφαρμογή και στην περίπτωση του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Μαρία Συρεγγέλα: Ποια είναι η νέα γραμματέας της Ν.Δ.

Η Μαρία Συρεγγέλα γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1975 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management).

Τον Ιανουάριο του 2021 της ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η θέση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Ισότητας, Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η Μαρία Συρεγγέλα από πολύ νέα έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με ειδίκευση, κυρίως, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Μέσα από τη δουλειά της έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους τομείς της ισότητας των φύλων, της κοινωνικής και εργασιακής ενδυνάμωσης των γυναικών, της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της ενίσχυσης της οικογένειας.

Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 η Μαρία Συρεγγέλα υπηρέτησε ως γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Την περίοδο 2013-2015 ήταν αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Η ενασχόληση της Μαρίας Συρεγγέλα με τα κοινά τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκίνησε από νωρίς. Υπήρξε μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, από το 2001-2004 και από το 2001 έως το 2005 ήταν αντιπρόεδρος του YEPP (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) και εκπρόσωπος του YEPP στο Western Balkan Democracy Initiative και στο Southeastern European Forum. Ενώ το 2007 εκλέχθηκε 1η στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, κατείχε τη θέση της επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας από το 2015 έως το 2019. Έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Women) (2019-2021), συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής ατζέντας των γυναικών της Ευρώπης σε ζητήματα ισότητας και γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας.

Η Μαρία Συρεγγέλα είναι παντρεμένη με τον Φώτη Κυριακόπουλο, πολιτικό μηχανικό, και έχουν δύο έφηβους γιους, τον Βασίλη και τον Κωνσταντίνο, που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Αθήνας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*