ΝΔ: Και πάλι ο εκλογικός νόμος, θέλουν ν’ αλλάξουν αυτό που νομοθέτησαν οι ίδιοι

kanones ipopsifion ekloges

Μπορεί οι περισσότεροι στην κυβέρνηση να έχουν χωνέψει το ενδεχόμενο να μην οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, πιστεύοντας ότι ο Μητσοτάκης εννοεί αυτό που λέει περί εξάντλησης της τετραετίας.

Ωστόσο, εκείνο που δυσκολεύονται να χωνέψουν ακόμη και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι η επιμονή που δείχνει στο να μην αλλάξει τον εκλογικό νόμο που θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Και δεν τον αλλάζει, γιατί θα θίξει (λέει) το θεσμικό του προφίλ. Λες και θα θυμάται κανείς, ότι κάποια στιγμή τροποποιήθηκε ένας νόμος, που ήταν λάθος, νόμος.

Παρά τις πιέσεις, ο πρόεδρος Κυριάκος, απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Είναι ολέθριο λάθος…» έλεγε συνομιλητής του, που εσχάτως προσπαθεί να του αλλάξει άποψη. Μάλιστα ο συγκεκριμένος, προβάλει το εξής πολύ σοβαρό επιχείρημα. Όπως ισχυρίζεται αν δεν αλλάξει τώρα ο εκλογικός νόμος, η χώρα θα μπει σε πολυετή πολιτική αστάθεια, αφού κανείς από τους μικρούς, δεν θα συναινέσει μελλοντικά στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, που θα ενισχύει το πρώτο κόμμα, σε επίπεδο εδρών. Επί της ουσίας, αν ο Μητσοτάκης, επιμείνει στη θέση του, τότε ο κάθε Ανδρουλάκης, θα παζαρεύει υπουργεία, αξιώματα και θα προωθεί προγραμματικές συμφωνίες τύπου Τσίπρα – Καμμένου. Με απλά λόγια, ούτε ο δεύτερος ούτε ο τρίτος αλλά ούτε και ο πέμπτος των εκλογών, δεν θα θέλει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα. Η μοναδική ευκαιρία να μην μπει η χώρα σε μια διαρκή περιπέτεια είναι τώρα, υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*