ΝΔ: Εκλογικό «μπλόκο» σε αντιπεριφερειάρχες από «γαλάζιους» βουλευτές – Το παρασκήνιο και οι συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια

ekloges kalpi apotelesmata

Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι αναφορές βουλευτών της Ν.Δ., στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του κόµµατος, σχετικά µε τα «γαλάζια» στελέχη της Αυτοδιοίκησης που επιθυµούν να µετακινηθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή µε αφορµή τις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Ανάµεσα σε εκείνους που προχώρησαν στα σχετικά παράπονα ήταν και έµπειρα στελέχη, όπως οι Γιώργος Βλάχος και Ανδρέας Κουτσούµπας, ενώ οι σχετικές απόψεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν το σύνολο της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Κεντρικό επιχείρηµα είναι ότι οι εν λόγω παράγοντες, που στην πλειονότητά τους έχουν την ιδιότητα του αντιπεριφερειάρχη, έχουν τη δυνατότητα όχι µόνο να εκµεταλλευθούν κατά την προεκλογική τους εκστρατεία την επιρροή που µπορούν να ασκήσουν στους πολίτες χάρη στη δυναµική που απορρέει από τα καθήκοντα και τις αρµοδιότητές τους, αλλά και να µπλοκάρουν αιτήµατα των πιθανών εσωκοµµατικών ανταγωνιστών τους.

Οι θέσεις αυτές έχουν διατυπωθεί ακόµα και σε επίπεδο Μεγάρου Μαξίµου, µε ορισµένους εκ των βουλευτών του κυβερνώντος κόµµατος στις ίδιες περιφέρειες να σπεύδουν οµαδικά να εκφράσουν τους σχετικούς προβληµατισµούς σε Μπρατάκο, Νέζη και πάει λέγοντας.

Το παράδειγµα αυτό αναµένεται να βρει κι άλλους µιµητές, και δη το αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα, και πλέον εναπόκειται στην ηγεσία του πρωθυπουργικού στρατηγείου και στην Πειραιώς είτε να µπουν στη διαδικασία άµβλυνσης των παθών είτε, χάριν ισορροπιών, να κόψουν τον δρόµο σε αντιπεριφερειάρχες όπως -µεταξύ άλλων- ο Χρήστος Μιχαλάκης από τα Τρίκαλα, ο Γιάννης Γιώργος από τη Χαλκιδική, ο Δάνης Τζαμτζής από την Πέλλα και η ∆ωροθέα Κολυνδρίνη από τη Μαγνησία, που παίζουν δυνατά για τα ψηφοδέλτια της Ν.∆. στους αντίστοιχους νοµούς.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*