ΝΔ: Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά στο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο. Πόσα είναι τα παιδιά πρώην βουλευτών που κατεβαίνουν για πρώτη φορά?

nea dimokratia psifodeltio

Σύμφωνα με τη ΝΔ έγινε πράξη η ανανέωση που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές.

Αν μάλιστα, εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της Ν.Δ. που διεκδικούν την επανεκλογή τους, το 72% από τους υπόλοιπους -οι 243 από τους 341- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το Εθνικό Κοινοβούλιο.

Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματική ανάλυση των 341 υποψήφιων βουλευτών πέραν των 78 εκλεγμένων:

το 12% των υποψηφίων είναι από το μητρώο στελεχών (εκ των οποίων το 44% αυτών είναι με υποστήριξη στελεχών του κόμματος)

το 19% των “νέων” υποψηφίων βουλευτών είναι παιδιά πρώην βουλευτών

το 24% των υποψηφίων είναι υποδείξεις τοπικών βουλευτών για τις περιοχές εκλογής τους

Η Νέα Δημοκρατία είχε ανακοινώσει σημαντικό αριθμό υποψηφίων από τις αρχές του χρόνου με πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του προέδρου

Μεγάλο αριθμό υποψηφίων έβαλαν οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες με τη ΝΔ με πρώτο στη σχετική λίστα τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τους νομούς ευθύνης τους.

Τέλος σημαντικό αριθμό υποψηφίων έβαλε και ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνις Γεωργιάδης. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα και σε περιοχές που υπήρχε υποψηφιότητα με αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*