Ν.Ε. Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μήνυμα για τις 8 του Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σήμερα δεν είναι μια ημέρα γιορτής, όσο ζούμε σε μια κοινωνία που η βαναυσότητα της έμφυλης βίας είναι παρούσα και οι ανισότητες κυριαρχούν.

Όσο ο αριθμός βγαίνει μικρότερος στο μέτρημα και η πολιτεία δεν αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Δεν αρκεί να πενθούμε και να καταδικάζουμε. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» και οι δράσεις της για ορατότητα, κοινωνική πρόνοια και ουσιαστική αλληλεγγύη.

Έχουμε χρέος απέναντι σε όσες «έσπασαν» τη σιωπή τους και τάχθηκαν στην πρώτη γραμμή του κινήματος του metoo, χρέος σε όσες καθημερινά δίνουν τη μάχη απέναντι στην πατριαρχία και τον σεξισμό στους χώρους εργασίας τους, στους δρόμους, στο ίδιο τους το σπίτι, χρέος στις γενιές που αγωνίστηκαν, αλλά και σε αυτές που έρχονται, να παραδώσουμε έναν διαφορετικό κόσμο.

Η Ν.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει στην πρώτη γραμμή θέματα ενημέρωσης και στήριξης για τις γυναίκες σε χώρους εργασίας με στόχο την προστασία τους. Η συμμετοχή των γυναικών στα όργανα αποφάσεων του κόμματος κατά 50% δίνει την ευκαιρία να τεθούν όλα τα προβλήματα στο τραπέζι της συζήτησης. Συλλογικά και με απόλυτη γνώση για το τι συμβαίνει στις μικρές μας κοινωνίες.

Χρέος της Αριστεράς να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας

Έναν κόσμο όπου κάθε θηλυκότητα θα αισθάνεται ασφάλεια.

Έναν κόσμο συμπερίληψης και ισότητας.

Έναν δίκαιο κόσμο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*