Μητσοτάκηw σε Σαμαρά για τα περί «Ποταμιού»: «Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40%»

samaras

Δεν έλειψαν και οι αιχμηρές εσωκομματικές αναφορές του Αντώνη Σαμαρά κατά την διάρκεια της ομιλίες του στο Συνέδριο της ΝΔ. Ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως «στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα, ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει «Ποτάμι». Να ανοιχθούμε σε όλους ναι – αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας! Ανοιχτή αγκαλιά ναι – αλλά μη ξεχάσουμε τι εκπροσωπούν οι ιδέες μας» και πρόσθεσε «Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει!».

Η τοποθέτησή του αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρωθυπουργό που στην καταληκτική του ομιλία αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό που έλαβε η ΝΔ την περίοδο της «μεγάλης κρίσης» όπως είπε. Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, αστικό και πολυσυλλεκτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια όταν κλονίζονταν μεγάλες πολιτικές δυνάμεις. Κλονίστηκε και η ΝΔ στην εποχή της μεγάλης κρίσης. Είχαμε φτάσει να πάρουμε 18% αλλά ξαναπιάσαμε το 40%».

Η αναφορά αυτή προφανώς αφορούσε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όπου πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Επιστρέψαμε στο 40%, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε μένοντας σταθεροί στις παραδοσιακές μας αξίες», εννοώντας προφανώς τη φιλελεύθερη παράδοση της Νέας Δημοκρατίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*