Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Μικρόψυχη και αχρείαστη η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

mhtsotakhs anastadiadis

«Η Αγία Σοφία είναι μεγαλύτερη από όλους και μας ξεπερνά όλους. Θα στέκεται ακλόνητη στην θέση της και θα φέρει στους αιώνες το θρησκευτικό και καλλιτεχνικό της φορτίο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Το μήνυμά του στον Τούρκο πρόεδρο, Εργντογάν έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Σχολιάζοντας τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σημείωσε ότι α«πέναντι σε αυτή την μικρόψυχη και αχρείαστη πρωτοβουλία της Τουρκίας, η Ελλάδα θα δώσει απαντήσεις».

Πρόσθεσε δε ότι «η Αγία Σοφία ακολούθησε μία οικουμενική τροχιά. Υπήρξε ορθόδοξη, καθολική και τέμενος, και τελικά αναδείχθηκε σε παγκόσμιο μνημείο, κάτι που δεν αλλάζει. Όσοι τη βεβηλώνων την αποκαλούν με το βυζαντινό της όνομα: Αγία Σοφία. Η Αγία Σοφία είναι μεγαλύτερη από όλους και μας ξεπερνά όλους. Θα στέκεται ακλόνητη στην θέση της και θα φέρει στους αιώνες το θρησκευτικό και καλλιτεχνικό της φορτίο».

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Τουρκία, με αυτήν την ενέργεια, κόβει τους δεσμούς της με τον πολιτισμένο κόσμο, προτιμώντας την εσωστρέφεια» και συμπλήρωσε ότι «τυλίγει με τεχνητό μανδύα ισχύος μία ενέργεια που υποδηλώνει αδυναμία. Γιατί μόνο αυτό δείχνει».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*