Μετά τις αγορές δισεκατομμυρίων ευρώ, για τους αγρότες πρέπει «να ξυθεί ο πάτος του βαρελιού» – «Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι μεγάλο» απαντούν οι αγρότες

«Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για την ενίσχυση των αγροτών» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγρότες ενόψει της επικείμενης συνάντησης που θα έχει μαζί τους την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου μέσα από τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Στην καθιερωμένη του κυριακάτικη ανάρτηση στο facebook, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει: «Η κυβέρνηση είναι πάντα στη διάθεση κάθε επαγγελματικής ομάδας, να ακούσει συντεταγμένα τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, αναζητώντας εφικτές λύσεις σε όσα τους απασχολούν. Έτσι και με τους αγρότες. Την Τρίτη το μεσημέρι θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους και βεβαίως με την προϋπόθεση ότι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί. Δεν μπορεί να εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών οπουδήποτε στη χώρα».

«Σε κάθε περίπτωση αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα και το αγροτικό εισόδημα. Και γι’ αυτο θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής», πρόσθεσε.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κυριακάτικη ανασκόπηση που έκανε μέσω Facebook απασχόλησαν, εκτός από την  επερχόμενη συνάντηση με τους αγρότες την προσεχή Τρίτη, η καλή πορεία της οικονομίας με τις αυξημένες εξαγωγές και οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

Απάντηση αγροτών στην ανάρτηση Μητσοτάκη: “Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι μεγάλο και ο πάτος χοντρός” – Κλείνουν ξανά την ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Οι πρώτες αντιδράσεις σε όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επερχόμενη συνάντησή του με τους αγρότες ήρθε από τους Θεσσαλούς αγρότες που βρίσκονται στη Λάρισα. Αυτό που σχολίασαν ιδιαίτερα ήταν η φράση του πρωθυπουργού, στην ανάρτησή του στο Facebook, πως «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

Αγρότες: “Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός”

«Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι πολύ μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχουμε και να δώσει λύση στα αιτήματά μας. Κάνουε συμβολικές δράσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση αν δεν λυθούν τα προβλήματα. Τα αιτήματά μας αφορούν όλη την ύπαιθρο, όλη την Ελλάδα, έχουν να κάνουν και με την ακρίβεια και αυτό να το καταλάβει ο πρωθυπουργός για να δώσει λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα» είπε εκπρόσωπος των αγροτών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*