Μελέτη Τσιόδρα για ΜΕΘ: Δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για το timing της δημοσιοποίησης

mitsotakis-tsiodras

Όταν πριν από περίπου έναν χρόνο ο πρωθυπουργός αποκαλούσε σε δημόσια τοποθέτησή του τον καθηγητή Τσιόδρα επανειλημμένα «Σωτήρη», πολλοί είχαν απορήσει για την οικειότητα που είχε επιλέξει να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον «εθνικό μας λοιμωξιολόγο».

Δεν ήταν βεβαια μια τυχαία οικειότητα καθώς στο πρώτο κύμα της πανδημίας η χώρα μας είχε περάσει σχεδόν αβρόχοις ποσί τον κορονοϊό σε σύγκριση τουλάχιστον με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να είναι ο βασικός διαχειριστής της άγνωστης μέχρι τότε υγειονομικής κρίσης.

Από τότε μέχρι σήμερα όμως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Μεσολάβησε η αποχώρηση του Σωτήρη Τσιόδρα από την καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση, κυρίως γιατί ένιωθε στενάχωρα όταν γινόταν δέκτης κατηγοριών για τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr.

Σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο μετά τη δημοσιοποίηση της γνωστής πια ως «μελέτης – Τσιόδρα» για τις ΜΕΘ και τους θανάτους με τους οποίους συνδέονται.

Υψηλόβαθμες πηγές αναφέρουν στο ethnos.gr ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ακόμη έντονη δυσαρέσκεια απέναντι στο πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα, παρότι ο ίδιος υποχρεώθηκε να αποστείλει γραπτή δήλωση με μία έντονη πολιτική χροιά, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική αντιπαράθεση που πυροδοτήθηκε.

Λέγεται πάντως – από αξιόπιστες πηγές– ότι ο καθηγητής Τσιόδρας υποχρεώθηκε να υποβαθμίσει το αποτέλεσμα της μελέτης η οποία να σημειωθεί ότι για να δημοσιευθεί περνά από μία χρονοβόρο διαδικασία ελέγχων. «Η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης […]» επεσήμανε στη γραπτή του δήλωση χαρακτηριστικά. 

Πηγή ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*