Μεγάλη αποστολή βοήθειας στην Τουρκία από τα Γιαννιτσά, παρέλαβε τα δέματα κλιμάκιο του Τούρκικου Προξενείου Θεσσαλονίκης

Με την παρουσία σημαντικής εκπροσώπησης μελών του Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, έγινε η πρώτη παραλαβή δεμάτων βοήθειας στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από τον χώρο συλλογής του Εργατικού Κέντρου στα Γιαννιτσά.

Ο Σύνδεσμος Ελληνοτουρκικής Φιλίας του Ιστορικού Συλλόγου ΑρσούςGulbinar, το Εργατικού Κέντρο Πέλλας, η Παρέμβαση Πολιτών και η Ομάδα Νοιάζομαι, με την βοήθεια εκατοντάδων πολιτών της ευρύτερης περιοχής, απέστειλαν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, την πρώτη αποστολή δεκάδων δεμάτων με ρουχισμό, κουβέρτες, είδη πρώτης ανάγκης, ξηρά τροφή, θερμάστρες και αερόθερμα στην γειτονική χώρα που εδώ και λίγες ημέρες ζει την χειρότερη τραγωδία.

Η ελπίδα για επιζώντες δυστυχώς τελειώνει με βάση τα πρωτόκολλα και αντικαθίσταται από την πραγματικότητα στην Τουρκία, η οποία μετρά τουλάχιστον 31.643 νεκρούς, ενώ η Συρία περισσότερους από 4.400.

Τα μέλη του Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης ευχαρίστησαν εγκάρδια την ομάδα των εθελοντών και φόρτωσαν τα δέματα σε ένα τεράστιο φορτηγό που αναχωρεί για την Τουρκία, ενώ επεσήμαναν πως οι ανάγκες των επιζώντων και άστεγων πια κατοίκων στις σεισμόπληκτες περιοχές, είναι η ζέστη και η υγιεινή, εφόσον η μετάδοση ασθενειών είναι ο πρώτος κίνδυνος.

Στο Εργατικό Κέντρο στα Γιαννιτσά, η συγκέντρωση ειδών ρουχισμού (κυρίως κάλτσες και μπουφάν), ξηράς τροφής (μπισκότα, όσπρια, ρύζι, παξιμάδια και παιδικές τροφές σε σκόνη), σκεπάσματα, κουβέρτες και φλοκάτες, είδη υγιεινής (σαπούνια, οινόπνευμα, βαμβάκι, σερβιέτες, αντισηπτικά) και παπούτσια κυρίως μποτάκια ή γαλότσες, συνεχίζεται. Καθημερινά από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και την Κυριακή, μπορεί όποιος επιθυμεί να πάει όποιο από τα παραπάνω είδη στον συγκεκριμένο χώρο. Θα υπάρξει και νέα αποστολή σε συνεργασία πάντα με το Προξενείο Θεσσαλονίκης.

Σε έναν αγώνα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που δίνουν μάχη να επιβιώσουν και περισσότερο για τα παιδιά.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*