Με την Έφη θα γεννηθεί ένα νέο κόμμα

“Το να είναι κάποιος ενάντια στην ομογενοποίηση της κοινωνίας, συμβαίνει συνήθως επειδή θέλει την κρέμα να ξεχωρίζει. Τα καλύτερα πράγματα και οι άξιοι πολιτικοί προκύπτουν, όταν διαφέρουν και διαφοροποιούνται από τα συνηθισμένα και τα τετριμμένα”.

Του Θοδωρή Γιάνναρου στο capital.gr

Η Έφη είναι ένα κορίτσι τολμηρό, γενναίο, σταθερό, απλό, φυσικό και πολύ όμορφο, αλλά  το κυριότερο είναι…  ότι δεν βιάζεται, πλησιάζοντας έτσι την “τελειότητα” στον δικό της πολιτικό χώρο, τον οποίο -αν πάρει τα ηνία – θα μετατρέψει από λαϊκίστικη σε μια αξιοπρεπή πολιτική παράταξη, με σοβαρό πολιτικό λόγο, που είναι τόσο απαραίτητος για μια αξιωματική αντιπολίτευση που ουσιαστικά ελέγχει την εκάστοτε κυβέρνηση… αλλά και για την ίδια τη χώρα.

Σίγουρα, κάθε πολιτικός  -γυναίκα ή άνδρας, είναι δημιούργημα της δικής του εποχής. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ανυψωθούν πάνω από τις ιδέες με τις οποίες τους εξέθρεψαν και τους γαλούχησαν και το κορίτσι αυτό συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά, άσχετα αν κάποιος συμφωνεί με την ιδεολογία που πρεσβεύει ή όχι.

Είμαι σίγουρος, πως δεν βάζει πρώτα απ’ όλα την πίστη και την αξιοπιστία, ούτε δέχεται να έχει πολιτικούς συνοδοιπόρους κατώτερους από εκείνη. Είμαι επίσης πεπεισμένος, πως, αν και εφ’ όσον διαπιστώσει μειονεκτήματα στον εαυτό της, δεν θα διστάσει, ούτε θα φοβηθεί, να προχωρήσει σε διορθωτικές ενέργειες, με ειλικρίνεια και έτσι, κατά τη δική μου προσωπική άποψη, να πορευθεί μαζί με αυτούς που θα έχει επιλέξει δίπλα της, σε ένα σωστό και πολιτικά αξιοπρεπές  μονοπάτι.

Επειδή όμως, η ικανότητα είναι σχετικά άχρηστη χωρίς την ευκαιρία, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η Έφη έχει τα πάντα με το μέρος της ακόμα και πολλούς που δεν την συμπαθούσαν και ιδιαίτερα αυτά που πρέσβευε  και εξωτερίκευε το κόμμα στο οποίο ανήκει  – στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή των Πολάκηδων, που το χαντάκωσαν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως όλοι αυτοί ξαφνικά θα γίνουν υποστηρικτές και συνοδοιπόροι της, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, τον σεβασμό τους τουλάχιστον θα τον έχει  – αυτό είναι και το μόνο σίγουρο.

Δεν έχει ανάγκη τη συνδρομή των προγόνων της, ούτε κάποιου τζακιού, μιας και διαθέτει και εμπειρία πλέον και δεξιότητες αλλά κυρίως ικανότητες που την κατατάσσουν αν όχι στην πρώτη, αλλά μετά σιγουριάς στις ελάχιστες πρώτες θέσεις στο κόμμα της.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι ικανή και το έχει αποδείξει, ούσα ικανή να σχεδιάζει μια μάχη, να γράφει ένα ποίημα, να σχεδιάζει ένα κτίριο, να κουμαντάρει ένα πλοίο, να κλείνει ένα ισοζύγιο, ν’ αλλάζει ένα μωρό, να δέχεται και να δίνει εντολές και ντιρεκτίβες, να παλεύει, και να δίνει ακόμα και τη ζωή της με γενναιότητα. Η στυγνή εξειδίκευση -ειδικά στην πολιτική, όπως φάνηκε στον προηγούμενο ΣΥΡΙΖΑ…. αποδείχτηκε πως μάλλον είναι μόνο για τις κατσαρίδες.

Ως υπουργός είχε την πόρτα της πάντα ανοικτή για όποιον είχε να της πει κάτι, σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους της, που ταμπουρωμένοι στα ερμητικά κλειστά γραφεία τους ήταν συνειδητά απρόσιτοι για τους πολίτες.

Ο σεξισμός εναντίον της έκανε την εμφάνισή του την ίδια μέρα που για πρώτη φορά στην πολιτική της σταδιοδρομία βρέθηκε στο προσκήνιο, αλλά και αυτό το αντιπαρήλθε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια.

Η αλήθεια είναι, πως ως υπουργός της κυβέρνησης των ΣυριζΑνέλ δυσκολεύτηκε τα μάλα, ως δεδηλωμένη αριστερή, να εφαρμόζει τα αχρείαστα μνημόνια  – όπως εκείνο που μας επέβαλε ο τέως πρόεδρός της, που τα έκανε…  δώρο στην Ελλάδα – αλλά δεν είχε άλλη επιλογή από το να σηκώσει μανίκια και να στρωθεί στη δουλειά. Έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δυστυχώς τότε, τις αποφάσεις τις έπαιρναν άλλοι, παρ’ όλ’ αυτά, όμως, κατάφερε πολλά πράγματα.

Η Έφη απ’ πόσο γνωρίζω, είχε νοικιάσει ένα απλό διαμέρισμα στο Παγκράτι και ζούσε εκεί, όπως ακριβώς ζούσε και πριν. Κάπως έτσι είναι η ζωή της χωρίς καλάμια να καβαλάει. Στην προσωπική της ζωή, ζει ήσυχα  – αόρατη δηλαδή στην κοινή θέα.

Βέβαια, οι υψηλές θέσεις είναι σαν τους ψηλούς και απόκρημνους βράχους, όπου μόνον οι αετοί και τα ερπετά μπορούν να φτάσουν στην κορυφή. Και το σίγουρο είναι πως η Εφη δεν είναι… ερπετό όπως ορισμένοι προκάτοχοί της. Μένει βέβαια να το αποδείξει στην πράξη και επί του πεδίου, αλλά οι οιωνοί είναι με το μέρος της  και είναι θετικοί.

Προσωπικά της εύχομαι καλή επιτυχία από καρδιάς και με το καλό πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ευελπιστώ να το αλλάξει συθέμελα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*