Με καλές τιμές οι πρώιμες ποικιλίες κερασιού

kerasia sygkomidi pella

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου ξεκίνησε στις περιοχές της Μακεδονίας η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών κερασιού.

Στις περισσότερες περιοχές το μάζεμα άρχισε με καλούς οιωνούς για τους παραγωγούς, καθώς υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον και οι τιμές παραγωγού είναι ικανοποιητικές.

Σημειώνεται πάντως ότι οι τιμές παραγωγού για τα πρώιμα κεράσια, όσον αφορά σε διαλογισμένο και συσκευασμένο προϊόν αγγίζει ήδη στην χονδρική και τα 5 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας, Ξενοφών Τσέμπης δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «προβλέπεται μια πολύ καλή χρονιά από παραγωγικής άποψης, αφού τα πράγματα κυλάνε πολύ καλά και δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο έως ώρας. Το μάζεμα των πρώιμων ποικιλιών ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα περίπου στην περιοχή μας και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα. Η ποιότητα στα πρώιμα κεράσια είναι σε υψηλά επίπεδα, το ίδιο και η ζήτηση, ενώ οι τιμές για το διαλογισμένο προϊόν σε καφάσι φτάνει και τα 5 ευρώ το κιλό και είναι πολύ καλή». Στην επαρχία Αλμωπίας καλλιεργούνται περίπου 12.000 στρέμματα και η έως τώρα εικόνα δείχνει ότι θα υπάρχει καλή παραγωγή.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του 2016 συνολικά στο νομό Πέλλας καλλιεργούνται πάνω από 90.000 στρέμματα, ενώ στο νομό Ημαθίας περί τα 15.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η στρεμματική απόδοση στο κεράσι μπορεί να ξεπεράσει τον 1 τόνο ωστόσο οι μέσες αποδόσεις είναι στα 500 κιλά.

Τα δε έξοδα ανά στρέμμα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν και τα 1.000 ευρώ, αναλόγως και τις καιρικές συνθήκες.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*