Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα σχετικά με την Προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας»

Με (ιδιαίτερη) επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Μαρτίου 2024, η προγραμματισμένη ημερίδα σχετικά με την Προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην Παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023–27.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Πέλλας, κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Γεώργιο Κεφαλά, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Γ.Δ.Α.Ο.Κ.) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό οΑντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας κ.ΙορδάνηςΤζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Φουντουκίδης Στάθης και ΔημοτικοίΣύμβουλοι του Δήμου Σκύδρας. Ομιλητές ο Γενικός Διευθυντής της Γ.Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Κ.Μ. κ. Τερτιβανίδης Κωνσταντίνος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της Γ.Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Κ.Μ., κ. Παπαδοπούλου Αικατερίνη. Συμμετείχανακόμη ο Προϊστάμενος κ. Γαϊτάνης Γεώργιος καθώς και τμηματάρχες και υπάλληλοι της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας. Στην ημερίδα προσήλθανπλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων αγρότες – ενδιαφερόμενοι και Γεωτεχνικοί – Μελετητές.

Κατά την ενημερωτική ομιλία σχετικά με την Παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα εξής:

  • ο στόχος της Παρέμβασης
  • οι περιοχές εφαρμογής της Παρέμβασης
  • τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων
  • το επιχειρηματικό σχέδιο που πρέπει να υποβάλουν
  • η οικονομική στήριξη που δύναται να καταβληθεί
  • οι δεσμεύσεις που υποχρεούνται να αναλάβουν οι δικαιούχοι
  • η περίοδος και τρόπος υποβολής των αιτήσεων στήριξης
  • η αξιολόγηση και ο τρόπος επιλογής των δικαιούχων

Μετά το πέρας της ενημερωτικής ομιλίας ακολούθησε συζήτηση, κατόπιν υποβολής ερωτημάτων, αποριών και προβληματισμών από την πλευρά του ακροατηρίου, ενώ αναπάντητα ερωτήματα και περεταίρω προβληματισμοί που προέκυψαν, θα προωθηθούν από την Γ.Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Κ.Μ., προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σκοπό την παροχή απαντήσεων και διευκρινήσεων στο γενικότερο πλαίσιο της σύνταξης της Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης της Παρέμβασης, η οποία αναμένεται να εκδοθεί το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*