Με Διαμαντοπούλου και Φλωρίδη η συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης, πάνω από το 50% οι υπουργοί προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ

Τις τελευταίες μέρες άρχισαν να κυκλοφορούν στην πιάτσα διάφορα σενάρια σε σχέση με τη συγκρότηση της κυβέρνησης. Τόσα πολλά που κάποια στιγμή πίστεψα ότι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα έχει πάνω από 100 υπουργούς. Δεν υπήρχε βουλευτής της ΝΔ, του οποίου το όνομα να μην έχει γραφτεί σε κάποιο site ή κάποια εφημερίδα.

Στο Μαξίμου ο Παπασταύρου, στο Εξωτερικών ο Γεραπετρίτης

Επειδή, όμως, από την όλη συζήτηση και την ακατάσχετη σεναριολογία πάντα υπάρχει και κάτι προς αξιολόγηση, οφείλω να σας πω δύο από τα σίγουρα που έχω μαζέψει. Το πρώτο αφορά την αξιοποίηση του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου στο Μέγαρο Μαξίμου, ως υπουργού Επικρατείας, θέση που την προηγούμενη τετραετία κατείχε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Εκτός από τον γνωστό δικηγόρο, στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένει και μάλιστα ενισχυμένος ο Γιάννης Μπρατάκος, ενώ με αυξημένες αρμοδιότητες θα λειτουργεί και ο Άκης Σκέρτσος.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον Γεραπετρίτη, όλες οι πληροφορίες συνηγορούν προς την κατεύθυνση ότι θα είναι ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών. Κάποιοι μάλιστα, λένε ότι επ’ αυτού έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον τέως πρωθυπουργό.

Σχεδόν βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η ανάθεση της εκπροσώπησης της κυβέρνησης στη Σοφία Ζαχαράκη.

Νέος τσάρος ο Χατζηδάκης

Ένας από τους σίγουρους στην επόμενη κυβέρνηση και μάλιστα φουλ αναβαθμισμένος, είναι ο φίλος μου, ο Κωστής Χατζηδάκης, που όπως όλα δείχνουν αναλαμβάνει το ενισχυμένο σε όλα τα πεδία, χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αν και κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο τέως υπουργός Εργασίας θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το χαρτοφυλάκιο, νεότερες πληροφορίες εμφανίζουν ως «ακούνητο» τον Θόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος εκτός από το Δημόσιο Ταμείο, θα αναλάβει και τον Συντονισμό των τριών προγραμμάτων, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης και Αναπτυξιακό.

Σε δύο χαρτοφυλάκια «στέλνουν» τον Πιερρακάκη οι φήμες. Το ένα είναι το Υγείας και το άλλο το Παιδείας.

Φήμες για Φλωρίδη, Διαμαντοπούλου

Με δεδομένη την πρόθεση του προέδρου Μητσοτάκη να ενισχύσει περαιτέρω την εκπροσώπηση και της κεντροαριστερής πτέρυγας εντός της κυβέρνησης, τις τελευταίες μέρες, πληροφορίες επιμένουν για δύο πρόσωπα που έχουν σχεδόν προσχωρήσει στη ΝΔ.

Ο λόγος για τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργο Φλωρίδη, που, όπως μαθαίνω, έχουν κάνει ήδη μια πρώτη κουβέντα με τον πρώην πρωθυπουργό. Οι γνωρίζοντες λεπτομέρειες επί του συγκεκριμένου πεδίου, θεωρούν περισσότερο από βέβαια την αξιοποίηση τόσο του Φλωρίδη, όσο και της Άννας Διαμαντοπούλου.

Με Βορίδη στο Δικαιοσύνης

Τις τελευταίες μέρες έχει επανακάμψει η πληροφορία που θέλει τον Μάκη Βορίδη να αναλαμβάνει το νευραλγικής σημασίας υπουργείο Δικαιοσύνης. Επειδή στην επόμενη κυβερνητική θητεία είναι αναγκαίο να γίνουν πολλές και μεγάλες αλλαγές στον πολύπαθο χώρο της Δικαιοσύνης, κρίνεται σκόπιμο την πολιτική ευθύνη να την αναλάβει ένας άνθρωπος που διαθέτει και πολιτικό βάρος, αλλά και νομικές γνώσεις.

Επιστρέφει στην κυβέρνηση ο Χρυσοχοΐδης

-Εντείνεται η φημολογία που θέλει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επιστρέφει στη δεύτερη κυβέρνηση του προέδρου Μητσοτάκη. Μάλιστα, οι πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει είτε το υπουργείο Υγείας, είτε αυτό των Μεταφορών, χωρίς να αποκλείεται και το οικείο χαρτοφυλάκιο του Υποδομών.

Στην περίπτωση αυτή, που δηλαδή ο Χρυσοχοΐδης αναλάβει τις Υποδομές, τότε θα παραμείνει στο Ανάπτυξης ο Νίκος Παπαθανάσης, με τη διαφορά ότι θα αναβαθμιστεί σε υπουργό.

Εκτός Κικίλιας, Παναγιωτόπουλος, Τσιάρας, Γεωργαντάς

Μπορεί το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν στην επόμενη κυβέρνηση, ωστόσο υπάρχει και η δεύτερη όψη στο νόμισμα που αφορά τους σίγουρους που μέχρι στιγμής βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Με βάση τις πληροφορίες, εκτός κυβέρνησης με τα σημερινά δεδομένα μένουν οι Κικίλιας, Παναγιωτόπουλος, Τσιάρας και Γεωργαντάς.

Και σίγουρα δεν θα είναι οι μόνοι, αφού από τα λίγα που πιάνουν οι κεραίες μου, θεωρώ ότι πάνω από 10 με 12 υπουργοί της προηγούμενες κυβέρνησης, δεν θα έχουν χαρτοφυλάκιο στην επόμενη.

Εκτός κυβέρνησης στέλνουν οι πληροφορίες και τους Χρήστο Σταϊκούρα και Στέλιο Πέτσα.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*