Κορονοϊός: Συναγερμός σε Πέλλα, Κοζάνη και Ιωάννινα

covid ellada

Τάσεις σταθεροποίησης δείχνει η εξάπλωση του κορονοϊού καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται αριθμοί κρουσμάτων και νοσηλειών που θεωρούνται διαχειρίσιμοι από τους ειδικούς. 

Αντίθετη είναι η επιδημιολογική κατάσταση σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Πέλλας, στην Κοζάνη και τα Ιωάννινα όπου έχει σημάνει συναγερμός.

Οι διακυμάνσεις του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, από περιφερειακή ενότητα σε ενότητα, ή ακόμη και μέσα στην ίδια περιφέρεια, σχετίζονται στενά με το πρόσφορο έδαφος που δημιουργεί για τον κορονοϊό η χαλάρωση των μέτρων.

Αυξητικές τάσεις κρουσμάτων σε Ιωάννινα, Κοζάνη και Πέλλα

Ερωτηθείς ο κ. Χαρδαλιάς για το ποιες άλλες περιοχές τον ανησυχούν με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, είπε ότι είναι γεγονός, ότι εκτός από την Αττική υπάρχουν περιοχές που απασχολούν τις αρμόδιες αρχές – ειδικά τα τελευταία 24ωρα – και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που βλέπουν.

Πρόκειται για την Κοζάνη, τα Γιάννενα και την Πέλλα.

Όπως εξήγησε, στην Κοζάνη έχει 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες τρεις ημέρες, μέχρι χθες το βράδυ. Από αυτά, για τα 49 υπάρχουν 101 επιβεβαιωμένες στενές επαφές που έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα Γιάννενα από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και χθες το βράδυ έχουν 66 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κι έχουν προκύψει από αυτά γύρω στις 147 στενές επαφές high και low risk, οι οποίες έχουν τεθεί όλες σε κατ’ οίκον περιορισμό,

Ενώ η Πέλλα έχει 212 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα όμως από όλα αυτά, μαζί με τα επιβεβαιωμένα, ανήκουν σε συγκεκριμένο cluster που, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «το παρακολουθούν, νομίζουν ότι το έχουν στεγανοποιήσει και είναι σε καλό δρόμο».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*