Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα.

Στον πρώην υπουργό επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «απόφαση-κόλαφο προσωπικά για τον κ. Τσίπρα» και κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει αν «θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί», εάν θα αποσύρει τον πρώην υπουργό από τα ψηφοδέλτια και εάν θα τον διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διώξει εμένα, αλλά υπουργούς μου

Την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου σχολίασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας – μεταξύ άλλων – τον πρωθυπουργό για «ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό». «Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες» αναφέρει σε ένα άλλο σημείο της ανάρτησης του.

Η απάντηση Οικονόμου στον Τσίπρα και η δήλωση Τσαπανίδου

Μετά την παρέμβαση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άργησε η νέα απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας του πανικού που τον έχει καταλάβει μετά την ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά, του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του, λέει πράγματα παράλογα, ασυνάρτητα και θεσμικά επικίνδυνα.

Ο κ. Παππάς δικάστηκε και καταδικάστηκε ομόφωνα από τους φυσικούς του δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη κι όχι από τη Βουλή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Σύνταγμα και στην κείμενη νομοθεσία.

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για να κρατάει τον κ. Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφοδέλτια του, ο κ. Παππάς “κρατάει” δυνατά τον κ. Τσίπρα. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι με τι, αλλά θα το μάθουμε κι αυτό».

Με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, να επανέρχεται στο θέμα απαντώντας με τη σειρά της στον κ. Οικονόμου.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Ο κος Οικονόμου μάλλον κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Επειδή στη κυβέρνηση, και ιδίως με τις παρακολουθήσεις, ο ένας κρατάει τον άλλον, θαρρεί ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι γίνεται.

Τον ενημερώνουμε ότι ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον κρατάνε».

Η αντίδραση του Νίκου Παππά

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε εκ νέου πολιτική τη δίκη του ο Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Επεσήμανε, δε, ότι ο ελληνικός λαός με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παππά:

«Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις Novartis και Siemens. Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο.

Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο.

Η δίκη αυτή ήταν πολιτική.

Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”.

Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το Σύνταγμα.

Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι.

Αλλά για αυτό δεν θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές.

Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού.

Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, σε δήλωσή του μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου προανήγγειλε την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το σχόλιο Μητσοτάκη

Το απόγευμα της Παρασκευής, την καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο σχολίασε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια ομιλίας του στη Λάρισα.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ντιμπέιτ της Πέμπτης, μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου σχολιάζοντας ειδικά την αναφορά που έγινε σε μια παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα «σύνορα της θάλασσας».

Με αυτή την αφορμή ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η αλήθεια είναι αμείλικτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιόρθωτος. Θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα ο στενός του συνεργάτης κ. Παππάς κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος; Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας μας έλεγε ο κ. Τσίπρας. Του απαντώ ναι υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του. Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*