Κλείδωσε: Οριζόντια αύξηση θητείας στον στρατό

stratiotiki thiteia

Όσο η τουρκική προκλητικότητα κορυφώνεται, τόσο μεγαλώνει η ανάγκη για ενίσχυση του στρατεύματος και στελέχωση όλων των μονάδων.

Η στρατιωτική ηγεσία θεωρούσε ότι με το υπάρχον καθεστώς αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, γι’ αυτό και η αλλαγή υπήρξε άμεση.

Πλέον μιλάμε για οριζόντια αύξηση της θητείας που θα τεθεί σε ισχύ από τον πέμπτο μήνα του 2021. Ο «Βηματοδότης» είχε όλες τις λεπτομέρειες για την αύξηση της θητείας:

Για όσους αγωνιούν πότε θα αυξηθεί η θητεία στους 12 μήνες και για τον Στρατό Ξηράς, τους πληροφορώ ότι το σχετικό διάταγμα είναι έτοιμο και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Μάιο του 2021.

Το μέτρο θα είναι οριζόντιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα ισχύσει για όλους είτε υπηρετήσουν στα σύνορα είτε όχι. Έτσι η στρατιωτική θητεία θα είναι 12μηνη και για τον Στρατό Ξηράς και για την Πολεμική Αεροπορία και για το Πολεμικό Ναυτικό.

Με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, δεν σημαίνει- όπως με βεβαιώνουν στρατιωτικές πηγές- ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Το θέμα συζητείται και μάλιστα πολύ σοβαρά…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*