H εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για συμμορία πρώην υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 2021, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Β.Γ. (αρ. πρότασης 3325/2021) προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου οι Θόδωρος Παπαδημητρίου (πρώην διευθυντής ΚΕΕΛΠΝΟ), Σταμάτης Πουλής (πρώην πρόεδρος εργαζομένων), Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (πρώην διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του Σταμάτη Πουλή και συνεργάτιδα του Αδωνη Γεωργιάδη), Κατερίνα Πολύζου (πρώην οικονομική διευθύντρια) για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για ζημιά στο Δημόσιο που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, για ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολική βλάβη που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, για άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, για νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και για σύσταση συμμορίας.
Υπενθυμίζεται πως οι κακουργηματικές διώξεις σε βάρος στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ ασκήθηκαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για το σκέλος των 23 σκανδαλωδών προσλήψεων στον φορέα, επί θητείας στο υπουργείο Υγείας του Αδωνη Γεωργιάδη. Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση του Ι. Δραγάτση που αφορούσε τις 22 ρουσφετολογικές προσλήψεις.
Οι περισσότεροι ξεκίνησαν να εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ το καλοκαίρι του 2013, με την απασχόλησή τους να λήγει τον Μάιο του 2014, όσο περίπου κράτησε η θητεία του πρώην υπουργού Υγείας και νυν Ανάπτυξης.
Οι 20 από αυτούς ήταν διοικητικοί υπάλληλοι χωρίς πτυχίο (Δ.Ε.) σε έναν οργανισμό όπου ήδη οι μισοί ήταν επίσης διοικητικοί υπάλληλοι. «Μου έδωσαν μία λίστα ανθρώπων. Έκανα επιλογή. Και κάποιους τους γνώριζα. Έτυχε να τους γνωρίζω», είχε αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το θέμα.
Όταν ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, γνωρίζοντας τη δικαστική αυτή εξέλιξη, ανακοίνωσε στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. την πρόθεσή του να καταθέσει, οι περισσότεροι του έλεγαν προφορικά πως έχει δίκιο και καλά κάνει. Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ισχυρίζονταν πως συμφωνούν με την παράσταση του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ στο δικαστήριο.
Έτσι ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, οδηγήθηκε σε παραίτηση από το Μαξίμου, όχι εξαιτίας των αλλαγών στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ούτε φυσικά εξαιτίας της αποδοκιμασίας της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας αλλά γιατί είχε διαμηνύσει στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση την πρόθεσή του να αποχωρήσει, μετά τις πιέσεις που δεχόταν να μην καταθέσει στην επικείμενη δίκη στελεχών του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) επί υπουργίας του Αδωνη Γεωργιάδη. Ο ίδιος είχε διατυπώσει τη διαφωνία του και θεωρούσε πως οφείλει να καταθέσει.
Όμως, αυτή η στάση εξόργισε το Μαξίμου, όπως φάνηκε βέβαια και από τα σχόλια του φυλοκυβερνητικού liberal.gr: «Για την ακρίβεια, ο παραιτηθείς πρόεδρος είχε δηλώσει αποφασισμένος να παραστεί σε δικαστήριο κατά του Αδωνη Γεωργιάδη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και όσων συκοφαντικών κατηγοριών αποδόθηκαν εκείνη την περίοδο (2018) εναντίον του και να υπερασπιστεί μέχρι κεραίας την προηγούμενη διοίκηση του τότε ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Π. Αρκουμανέας δικαιολογούσε δεξιά – αριστερά την επιλογή του, λέγοντας ότι είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την ίδια θέση που είχε και το προηγούμενο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να κατανοήσει την ανεξήγητη επιμονή του να υιοθετήσει τις πρακτικές Πολάκη». Μόνο ανεξήγητη δεν ήταν βέβαια η στάση Αρκουμανέα.
Κάντε το πρώτο σχόλιο