Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά πρωταγωνιστή της «Έξαψης». Τον έιχε διορίσει η Μενδώνη σε υψηλή θέση.

theatro-2

Ο ηθοποιός και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις εις βάρος συναδέλφων του.

Πρώτος την πληροφορία μετέδωσε ο ιστότοπος news2u, σύμφωνα με τον οποίο ηθοποιός σύντομα θα κληθεί για κατάθεση από τον εισαγγελέα.

Επίσης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί και στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Έξαψη», θα απομακρυνθεί από το σίριαλ.

Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν επιλογή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Διορίστηκε με απευθείας ανάθεση τον Νοέμβριο του 2019 στη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΚΘΒΕ. Ο τότε διορισμός νέου Δ.Σ. στο ΚΘΒΕ είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο να πληροφορείται την καθαίρεσή του από τα ΜΜΕ.

Όσον αφορά την υπόθεση Λιγνάδη και τη στάση της υπουργού Πολιτισμού, ο ηθοποιός είχε στηρίξει πλήρως τη Λίνα Μενδώνη, υποστηρίζοντας ότι «κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από όσους ζητούν την παραίτησή της».

Μιλώντας τότε στο Mega, είπε αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη ότι η υπουργός Πολιτισμού «βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε της ζητούν να παραιτηθεί; δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ΕΥΠ, δεν είναι άνθρωποι που γνωρίζουν άλλα πράγματα για τη ζωή μας αν μας παρακολουθήσουν».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*