Καταγγελία Τζάκρη στο ethnos.gr : “Αυθαίρετα η ΡΑΕ απένταξε την Πέλλα από το αέριο για να μπει ιδιώτης”

agogos tap

Επικαλούμενοι αστειότητες ως δικαιολογίες οι κύριοι Ν. Μπουλαξής και Μ.Τσάκας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΡΑΕ και της ΔΕΔΑ ΑΕ αντίστοιχα μου απάντησαν σήμερα σε νέες συναντήσεις που πραγματοποίησα μαζί τους ότι απεντάσσουν το έργο της υλοποίησης του δικτύου φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά ανοίγοντας ουσιαστικά διάπλατα το δρόμο για την φωτογραφική παραχώρηση του υπέρ του ενός και μοναδικού ιδιώτη που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Να υποθέσω ότι αποτελεί τον εκλεκτό της κυβέρνησης καθώς όλα δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση;

Όταν ένα ώριμο και πλήρως χρηματοδοτημένο έργο απεντάσσεται και μόνος προφανής ωφελούμενος είναι ένας ιδιώτης και μετατρέπεται από δημόσιο σε ιδιωτικού ενδιαφέροντος τότε ζούμε τις ένδοξες μέρες του νεοφιλελευθερισμού.

Με όλες αυτές «τις δουλίτσες» η κυβέρνηση φιλοτεχνεί το μεγάλο πορτραίτο της ως ιδιωτικό κράτος Μητσοτάκη. Με αυτούς τους όρους θα επανεκκινήσει η εθνική οικονομία μετά την πανδημία;»

Προηγούμενα η κα Τζάκρη σχετικά με τον αποκλεισμό των Γιανντσών είχε δηλώσει:

«Αποκλεισμός των Γιαννιτσών από το δίκτυο φυσικού αερίου με απόφαση της κυβέρνησης Θα κάνω τα πάντα για να αρθεί ο ενεργειακός αποκλεισμός των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας»

Μετά τη χθεσινή αιφνίδια εξέλιξη του αποκλεισμού, με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, των Γιαννιτσών από το δίκτυο φυσικού αερίου, απόφαση η οποία με αστείες δικαιολογίες “περί μη ρεαλιστικού αρχικού χρονοδιαγράμματος” καταργεί τις προηγούμενες προσπάθειες της ίδιας και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ωρίμανση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρου του Δήμου Πέλλας, που έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τόσο από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας όσο και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βρίσκονταν στη φάση της δημοπράτησης, ανέλαβα, σήμερα, μια σειρά πρωτοβουλιών.

Πρώτον κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Ανάπτυξης ζητώντας να ενημερωθώ για τους λόγους από τους οποίους υπαγορεύτηκε η παράλογη και άδικη αυτή απόφαση, που έρχεται σε αντίθεση τόσο με την εκπεφρασμένη προς την ίδια βούληση του νυν Προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μ. Τσάκα στη συνάντησή μας την 5η-12-2019, όσο και με την πολλάκις εκπεφρασμένη βούληση του ίδιου του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κ. Νίκου Μπουλαξή σε σωρεία συναντήσεων που είχα μαζί του -την 21η-3-2018, την 14η-5-2018, την 25η-9-2018 και κατά την τελευταία τους συνάντηση στις 28-11-2019- ότι “προτίθεται να αποδεχτεί τον προγραμματισμό της πενταετίας (2000-2005) όπως κατατέθηκε από την ΔΕΔΑ”.

Δεύτερον απέστειλα επιστολές στον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Πέλλας κκ. Στάθη Καστερίδη, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, Ηλία Θεοδωρίδη και Ολυμπία Παπαδοπούλου, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο, καθώς και στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου του Δήμου Πέλλας κ. Παναγιώτη Σαραφούδη, με την οποία, θεωρώντας δεδομένη την αντίθεσή τους στην βλαπτική αυτή για την παραγωγική οικονομία και τα νοικοκυριά απόφαση της κυβέρνησης, ζήτησα την σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας με μοναδικό θέμα συζήτησης την παραπάνω απαράδεκτη απόφαση της εξαίρεσης, στην οποία να προσκληθούν και να συμμετέχουν όλοι οι φορείς, δηλαδή οι εκπρόσωποι του Νομού στο Κοινοβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης, το Επιμελητήριο Πέλλας, ο Εμπορικός Σύλλογος και λοιποί παραγωγικοί φορείς, προκειμένου να καταλήξουμε σε κοινό πλαίσιο δράσης για τη ματαίωση της παράλογης και βλαπτικής αυτής απόφασης που επιστρέφει τα Γιαννιτσά και τον Δήμο Πέλλας σε εργασιακό μεσαίωνα.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί την Πέλλα κάτι πολύ μακρινό και ίσως όχι τόσο κερδοφόρο στη λογική της εταιρικής διακυβέρνησης που ακολουθεί.

Λησμονεί η κυβέρνηση ότι εδώ είναι η γη του Μακεδόνα Φίλιππου και το τελευταίο που θα κάνουμε είναι να παραδώσουμε αμαχητί τα Γιαννιτσά και την Πέλλα στον ενεργειακό μεσαίωνα που ονειρεύονται.

Τους προειδοποιώ ότι θα μας βρουν όλους ενωμένους απέναντι σε αυτή την παράλογη και βλαπτική για την παραγωγική οικονομία και τα νοικοκυριά απόφαση. Ο αγώνας αρχίζει ταυτόχρονα στη Βουλή, στις αρμόδιες Αρχές και στην Τοπική Κοινωνία”.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*