Καστερίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Η τοπική αυτοδιοίκηση σε πρώτο ρόλο

kasteridis

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και με τις δύσκολες συνθήκες που βίωσε ο τόπος λόγω κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε δια ζώσης το ετήσιο Τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, με στόχο τα προβλήματα των ΟΤΑ, αλλά και τις προτάσεις ανάπτυξής τους με την στήριξη της κεντρικής εξουσίας.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων, μέλη της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Εσωτερικών, του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκπρόσωποι των Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων Κύπρου και εκπρόσωποι εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλάμβανε πλήθος θεμάτων, όπως θεσμικά και οικονομικά, προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης,  τα αναπτυξιακά εργαλεία που διαθέτουν, ο τρόπος για τον εσωτερικό έλεγχο, αλλά και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στο τραπέζι της συζήτησης μπήκε η διαχείριση αποβλήτων και προώθηση της ανακύκλωσης, δημιουργία μηχανισμού διαχείρισης κινδύνων, καταστροφών και κρίσεων. Τα παραπάνω θέματα εισηγήθηκαν και αναπτύχθηκαν από εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και επιστημονικό προσωπικό καθώς και από εκπροσώπους των κομμάτων.

Σημαντικό ήταν ότι τα μέλη τέθηκε η προώθηση της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Στάθης Καστερίδης στην διάρκεια του Συνεδρίου έκανε παρέμβαση και πρότεινε να ορισθεί επιτροπή από εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, για την Αναγνώριση και διαχείριση όλων των γενοκτονιών και να πραγματοποιηθεί ειδικό θεματικό Συνέδριο για τον λόγο αυτό με θέμα «ο μετασχηματισμός της εγγύς Ανατολής (1914-1923) και ο μηχανισμός των γενοκτονιών», στον Δήμο Πέλλας και στην πόλη στα Γιαννιτσά. Στόχος το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ μελετήσει την πρόταση και να προγραμματίσει την υλοποίησή του. Αγώνας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να υλοποιηθούν οι στόχοι που τέθηκαν από την ΚΕΔΕ καθώς και οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για την ανάπτυξη των ΟΤΑ.

Σημ. Στην φωτογραφία ο Στάθης Καστερίδης με τους Δημάρχους Πάτρας και Λαγκαδά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*