Καρασμάνης: : Στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΈ η ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης

Karasmanis-Giorgos
Τέθηκε το μείζον θέμα για την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Ο Γιώργος Καρασμάνης, αισθάνεται δικαιωμένος ως ένας εκ των πρώτων πολιτικών που, είκοσι χρόνια πριν, όχι μόνον είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που απειλούσαν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα πρωτίστως την αγροτοκτηνοτροφική μας παραγωγή, αλλά κυρίως – ως Βουλευτής και Υπουργός – επεξεργάστηκε, κατέθεσε και πέτυχε να υιοθετηθούν από τη Βουλή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημαντικά μέτρα για την αποτελεσματική θωράκιση και προστασία του εισοδήματος των παραγωγών μας και του φυσικού περιβάλλοντος.
Με τη μάχη που έδωσε πριν ακόμη εκλεγεί βουλευτής, αλλά και μετά στην βουλή πέτυχε να συμπεριληφθεί η ανθοφορία στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ και να αποζημιώνεται. Όπως επίσης και η τροπολογία του ως βουλευτή, για την αποζημίωση της ακαρπίας και της καρπόπτωσης από ακραία καιρικά φαινόμενα έγινε ομόφωνα αποδεκτή ( νόμος 4235/2014, άρθρο 71).
Θυμίζουμε ακόμη, ότι το 2014 επί υπουργίας του, έγινε η πρώτη σημαντική τομή – παρέμβαση στον Εθνικό Φάκελο για την εφαρμογή της καινούργιας (τότε) Κοινής Αγροτικής Πολιτικής- ΚΑΠ 2014- 2020, με την καθιέρωση ενός ειδικού προγράμματος με κοινοτικούς πόρους των 200 εκατομμυρίων ευρώ (Μ 17) για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής- κρίσης στην Ελληνική γεωργία. Δυστυχώς η μετέπειτα κυβέρνηση το παρέπεμψε στις Ελληνικές καλένδες!
Ακόμη, το μέτρο Μ-8 με προϋπολογισμό 254 εκατομμύρια, για την πρόληψη πυρκαγιών και την προστασία των δασών. Και από αυτό το τόσο σημαντικό μέτρο, μέρος των ευρωπαϊκών πόρων, παραμένουν… αζήτητα(!) στα ταμεία των Βρυξελλών!!
Η δυναμική όσο και ουσιαστική τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη στο πρόσφατο Συμβούλιο, αλλά και η επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ την προσεχή Τετάρτη μετά από πρόσκληση του υπουργού, δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες ότι, οι προσπάθειες για ρεαλιστικές αποφάσεις – μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση των δραματικών επιπτώσεων της κλιματική αλλαγής, όχι μόνον θα ενταθούν αλλά και θα οδηγήσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*